Mit gondoltok erről?
Nem értem mit érdekel az téged, hogy más mit csinál. Mindenki azt tesz a lovával amit akar.
Tehát a kérdést se igazán értem...
Kicsit félreérted a dolgokat. A trükkök nem arra valóak, hogy "jajj, ül a paci, húú de muris". Azok is bizalom építő és kifejező dolgok, feladatok, amivel nő a köztetek lévő összhang, megértés, közös nyelv. Ha ezt eddig sem így csináltad, és nem ezalapján a nézet alapján idomítottad a lovaidat, akkor fáj, de te is csak azok közé tartoztál, akik azért csinálják, mert "menő". Különben, ha eddigis értetted volna a természetes lókiképzés lényegét, nem tettél fel volna ilyen kérdést.
Kicsit elvonatkoztatva azonban igazad van, egyre többen vannak azok, akik csak azért csinálnak hasonlókat, hogy megmutassák, ők aztán értenek hozzá, meg ez milyen ász, ez milyen jól néz ki, a nagy parellisek, hűha, de nem kell velük foglalkozni, ilyen hozzáállással úgyis megoldja az idő a problémát, csak egyszer kerülnek majd ezzel a 'parelli tudással' olyan lóhoz, aki lecsapja őket mint a szél, mert ez valóban nem természetes lókiképzés amit egyesek művelnek, hanem bohóckodás, cirkusz, magamutogatás.
Először is! Szerintem te egy nagyon szerencsés ember vagy! De már nem azért, mit foglalkozol te azzal, hogy a youtubera kik rakják föl magukat, és hány tucat videó van már fent a szabad idomításról. Ezt magadnak csináld, ne másnak akarj megfelelni mert onnantól tényleg ugrott az egész lelkesedés. Ne foglalkozz velük. Én se unom meg csak a sima lovaglást mert vannak olyan lovasok akik durva módszerekkel érik el a sikert még én nem verem agyon a lovam, de ez nem ok. Ne hisztizz be ezen, gondolj arra, hogy te különb vagy mint azok, hogy te értessz a dolgodhoz ők meg úgy csinálják ahogy akarják.
DE! Nekik is el kell kezdeni valahol. Senki se profinak születik, és lehet, hogy ő örül a sikerének, mert lehet, hogy ő is igyekezett és így sikerült de örül neki és szeretné megosztani ezt az emberekkel. És ez nem így megy. Ez egy kicsit egoista dolog, amit most te csinálsz.
Nincs elő írva, hogy csak te és csak a te módszereddel lehet egy lovat megatanítani az adott trükkökre. Legyél tekintettel másokra is, és ezt ne felejtsd el!!4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!