Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Érdemes újra lovagolnom?

Érdemes újra lovagolnom?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok de sajnos meghíztam 105 kg-ra, régen lovagoltam csak akkor kb 60 kg voltam, de újra szeretnék szerintetek el tudom újra kezdeni?
2011. dec. 7. 10:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen is lehet fogyni a lovaglástól! És akár a lóganézástól is. Én vagyok az élő példa. Kb 5-6 hét alatt 9 kilót fogytam. Nem direkt, de amúgy is rám fért. Egyik szeptemberben "túl sok" szabad időm volt, és azt mind a lovardában töltöttem. Heti háromszor mentem, és két három órás terepeket. Segítettem a karámban összeszedni a lócitromot. (73-ról 64 kiló lettem)

A lovagláshoz tényleg kell kondi. Erre a legelső néhány alkalom után gyorsan rájöttem (mármint, amikor elkezdtem lovagolni). Eleinte csak fél órákat mentem, de akkor is majd kiköptem a tüdőmet a ló hátán. El is kezdtem futni, de ahogy hozzá fejlődtem a lovagláshoz (tüdőben), abba is hagytam, mert a futás az utolsó sport, amit valaha is választanék.

Ha van a közeletekben olyan lovarda, ahol elvállalnak, mindenféle képen kezdj el ismét lovagolni. Nagyon jót tesz mind lelkileg, mind fizikailag. Ha huzamosabb ideig nem tudok menni lovagolni, a hátizmaim nagyon beállnak, és fájnak. Ilyenkor meg mehetek kimasszíroztatni az összeállt hátamat:) Persze lesznek rosszabb lovaglások is, amikor nem úgy megy a dolog, ahogy elvárnád, de gondolom, hogy ezt már tudod, hiszen írtad, hogy régebben lovagoltál.

A lovaglásban meddig jutottál? És miért hagytad abba? És, ha szabad megkérdeznem (csupán mellékes kíváncsiság) hogy tudtál jó 40 kilót felszedni?

2011. dec. 8. 08:37
 12/13 Sssaszem ***** válasza:
Azóta hol tartasz? Miért hagytad abba a lovaglást?
2019. máj. 27. 09:31
 13/13 Sssaszem ***** válasza:
A lovaglás igenis fogyaszt, nem kell mást sportolnod, ha ennyire utálod a más sportokat, de sokkal jobban szereted a lovaglást a más sportoknál.
2019. jún. 19. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!