Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ugratni magyar sportlóval...

Ugratni magyar sportlóval vagy inkább angol telivérrel? Melyik a jobb választás?

Figyelt kérdés
Első ló lesz és ugratni szeretnék versenyszerűen, (edzővel, most is szoktam, csak lovardai lovakon) kb 5-6 éves lovat szeretnék, de én erről a két fajtáról hallottam, hogy nagyon jók az ugratásban. A telivér menősebb mint a magyar sportló? Melyiket érdemesebb venni erre a célra?

2011. nov. 19. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Inkább egyedfüggő, hiszen mindkét általad említett fajta lehet jó ugró. Én mondjuk kevésbé vagyok telivérpárti, a sportlovakat jobban szeretem, az idegrendszerük is stabilabb, nem "szállnak el" olyan könnyen, de ez magánvélemény, biztosan lesz olyan is, aki a telivérre esküszik.

Szerintem nézz meg minden szóbajöhető lovat, ami az anyagi keretbe is belefér, aztán válassz. Amúgy kisbérivel is lehet nyugodtan próbálkozni, kifejezetten jó ugró tud lenni, a gidrán szintén, a német lovak is, meg mindezek bármilyen kombinációja. Lovat keress, ne fajtát.

2011. nov. 19. 15:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy Gabka írta: lovat keress ne fajtát. :)

De első lónak inkább a sportló.;)

Ja és a fent említett fajtákon kívül a furioso-north star is jól ugrik. :)

2011. nov. 19. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk van egy angol telivér, aki néha nagyon agyas tud lenni, de jól ugrik. Amióta megszületett a csikója nem engedi magát megfogni, és önszorgalomból a karámkerítésen ugrál át. A magyar sportlóról nem tudok véleményt mondani, de ha nem szereted az okoskodó, nagyképű lovakat, akkor nem az angol a legjobb választás. nem mindegyik olyan amit leírtam, de a miénk igen, és olvastam már több helyen is. Próbálj ki több lovat, és azután dönts. Arabból is lehet jó ugrót találni, most hoztak bértartásba egy arab kancát, aki terepen minden tócsát megugrik, és nem azért mert fél a víztől.
2011. nov. 19. 17:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Még annyi lenne a kérdésem, ha kinéztem 4 lovat ami szóba jöhet és elmegyek az egyikhez megnézni és kipróbálni a lovat, akkor nem gondolják, hogy én rögtön haza is viszem, ugye? Vagy szokták mondani, hogy még megnézünk többet is és majd visszaszólunk? (Tapasztalatlan vagyok e téren)
2011. nov. 19. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem kell hanem ugye általában 2-3 alakalommal mész el megnézni a lovat mindegyik alkalommal van veled profi és az utcsó látogatásnál doki aki megvizsgálja a lovat. :)

És akkor egy normális (lovas)ember ezt tudja. :)

Ja és írjatok adásvételi szerződést. :)

2011. nov. 19. 20:25
 6/7 anonim ***** válasza:
MAGYAR SPORTLÓ!!! :D és neked még egyidősebb rutinos lovat ajánlanék, nem pedig egy fiatal tapasztalatnan pacit! :) Sok sikert!
2011. nov. 19. 21:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek, edzőm elfog velem jönni a lovakat megnézni hála :)
2011. nov. 20. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!