Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki egy csődört a kancákkal együtt tart?

Figyelt kérdés
Kérdésemet az ihlette meg, hogy van egy fedezőménünk, fedeztetési engedéllyel és együtt van a kancáinkkal a karámban. Sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb és kezelhetőbb azóta, hogy nem egyedül kell ácsorognia a legelőn. Pusztán arra kell figyelnünk, hogy mikorra várható a csikó. Nem bántotta sosem a csikóit. Mivel a ló egy társas állat, szüksége van a fajtársaira és, hogy kiélhesse a ménesbeli szerepét. Mégis amikor néhány lovas ismerősöm ellátogatott hozzám, kis híján összeestek attól, hogy a mén együtt van a kancákkal. Itt ki kell emelnem, hogy eddig még soha nem volt abból probléma, hogy együtt vannak, inkább csak dicsérni tudom az ilyesfajta tartást. Némely emberekből megdöbbenést vált ki, és nem is nagyon hiszik, hogy ez így jó lenne, mert, mert, mert csődör. Lovagolhatóság szempontjából sincsenek vele különösebb problémák. Azóta egy kész "úriember".
2011. nov. 16. 03:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
28%
Nos, ez a csődörök együtt dolog - egy olyan helyen, ahol kancák is vannak - időzített bomba. Az ismerősöd még biztosan nem látta, mit művelnek egymással a csődik... Nagyjából kétéves korig ez ok lehet, de még akkor is van, hogy necces. Sőt, az én abszolút úriember viselkedésű csődöröm, amelyikkel soha nincs baj kancák között - akár sárló kanca mögött minden nehézség nélkül lovagolom, pedig fedez, tehát ismeri a dörgést - még heréltekkel sem tartható együtt. Sőt, van olyan heréltem - későn, hatévesen lett kiherélve - aki most már 10 éves, de sem csődört, sem heréltet nem tűr maga mellett. Kancákkal semmi gondja.
2011. nov. 17. 06:42
 12/12 anonim ***** válasza:
28%

Semmi különöset nem művelnek egymással a csődörei. tök nyugodtan elvannak egymással, olykor összekapnak, megcsipkedik egymást, de nem verekednek, és semmi. Tudod, először én is nagyon meglepődtem, gondolván azt, hogy ezek ha megérzik a sárlást, összekapnak és balhéznak, de nem. Semmi gond nincs velük.

Egyébként nem hinném, hogy nem látta, mit tudnak egymással művelni a csődörök, ha elismert lótenyésztő, de ebbe most ne is menjünnk bele :)

2011. nov. 17. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!