Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hány fajta ügetés van és mik...

Hány fajta ügetés van és mik azok pl könnyű ügetés? Mert hallottam már tanügetésről is! És legeslegelső órán szerintetek melyiket tanítják? :D

Figyelt kérdés

2011. nov. 12. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

összeszedett ,nyujtott,közép,munka ügetés létezik ezen belül lehet tan , könyü és könyített ülésben lovagolni.

tanügetés:amikor nem állsz föl-le hanem csak ülsz

könnyü:itt kiemelkedsz aztán visszaülsz

könyített ülés:ebben az esetben állni kell .elöször a tanügetést tanítják mivel a könnyü ügetésnél megkell tanulni ütemre és helyeslábra ügetni.

2011. nov. 12. 20:10
 2/5 A kérdező kommentje:
kösziii :) segítettél, de amikor a tanügetés van akkor ugye nem állsz föl hanem csak ülsz és akkor a lépés? mi a különbség a tanügetés és a lépés között?
2011. nov. 12. 20:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
az ügetés 2 ütemü a lépés pedig 4 ezért az utobbi nehezen javítható.ügetésnél az átlós lábak mozdulnak egyszere még a lépésnél az azonos oldali lábak követik egymást (nem egyszere) .az egyik közös a tanügetésbe és a lépésbe ,hogy ülve kell maradni.
2011. nov. 12. 20:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Lépéskor a ló lép, vagyis "sétál", míg ügetésben a ló középtempóval fut, vágtában meg méggyorsabban :)

Tanügetéskor a ló üget, de te nem állsz fel minden második lépésre, hanem végig ülve maradsz, ez a tanügetés, de idomító ülésnek is hívják, mert ugyanígy vágtázni is lehet (tehát nem könnyítesz ki), de ez még ráér.

Oktatódtól rengeteget kérdezhetsz, hisz azért van. Az első órán futószáron fogsz menni lépésben, illetve lépsben tornagyakorlatokat végeztetnek veled, hogy megtaláld az egyensúlyod, majd a tanügetéssel folytatják. Jó nagy izomlázad lesz, de az a jó, mert azt jelenti, hogy jól végezted a feladatokat (később, ha már megerősödtek az izmaid, akkor nem lesz :)). Első órán van ahol voltige hevederrel lovagoltatnak. Ez egy olyan heveder amin van két nagy kapaszkodó, alatta egy alátét, kb olyan mintha szőrén ülnél a lovon. Vannak olyan helyek ahol egyből nyeregben kezdesz, viszont csak talán az első 1-2 órádon kapsz kengyelt, utána egy darabig kengyel nélkül fogsz lovagolni, így megtanulod a helyes tartást és megerősödnek az izmaid is, megtanulod követni a ló mozgását.

Kemény meló lesz, nem mondom, hogy minden percét élvezni fogod (én az elején volt hogy alig bírtam fenn maradni, annyira fájtak az izmaim), de megéri kicsit "szenvedni" mert a lovaglás az egyik legjobb sport/hobby a világon :) Sok szerencsét az első órádhoz:)

2011. nov. 12. 20:23
 5/5 A kérdező kommentje:
jajj köszi a válaszokat! utolsó : az első órán túl vagyok csak nem is tudom miért de kb 2 éve abbahagytam .(de most újra akarom kezdeni) tehát 1x voltam lovagolni 2 éve fél órát ,tényleg izomlázam volt . És azért kérdeztem mert nem mondta a edző hogy most mit is csinálunk csak annyit tudtam hogy ügetés és aztán itt meg hallottam a tanügetésről meg ezekről...futószáron nyeregben kengyellel lovagoltam. De ugyan az az oktató barátnőmet már az első órán (akkor olyan 8 éves lehetett) elengedte szabadon... én nem tartom jónak mert mondjuk ha megijedt volna nem hiszem hogy barátnőm kibírta-e volna ülni a bakolást! :)
2011. nov. 12. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!