Az baj, ha könnyű ügetésnél be-ki, be-ki megy a vádlim?
Nekem nem így mondták :/
Amikor hajtós lovon ülök, és mindig le akar állni lépésbe, akkor azt mondta az oktató, hogy minden leülésnél hajtani kell. Most akkor ez nem igaz?
Lehet, hogy az oktató céllövöldében lőtte a papírját, ott is a kétpálcásat, nem az ötöset. :D
Vagy csak egyszerűen ő is belefásult, mint a ló.
Ügetésben is derékkal hajtod, illetve tartod fent a mozgást, csizmával akkor, ha fokoznád az iramot.
Egy ilyen befásult lovat pálcával, sarkantyúval kéne lovagolni, de csak hozzáértőnek.
Az lenne a lényeg, hogy elindítod ügetésben, és amikor érzed, hogy elkezd visszaesni, akkor egy határozott mozdulattal újra előre hajtod. Amíg nem veszed fel, addig szépen menjen abban a tempóban, amiben van. Közben pedig óvatosan kell lenni a kézzel, ui. ha többet fogsz a száján, mint amit belehajtasz, akkor persze, hogy lassul, ezért fontos a puha kéz.
Valószínű, hogy ezért is lett hajtós/fásult a ló, mert a sok kezdő fogta a szárat mint egy fadarab, közben meg nem hajtotta előre derékkal (mert örült, hogy fentmarad a lovon).
Még erősödnie kell a lábaidnak. Eleinte velem is volt ilyen, pláne, mikor fáradtak voltak az izmaim. (Egyik lovaglás után nem pihente ki az izomlázat.)
Amúgy abban igazad van, hogy úgy kell hajtani a lovat, de a "szorításból" nem engedsz, az folyamatos, hanem hajtásnál erősödik. Persze derék, stb...... is.
2. vagyok.
nemjó ha ütemenként rugdosod, mert megszokja a ló. ha érzed hogy meg akar állni, vagy ha csak simán gyorsítani akarsz akkor egy határozott jelzést adj neki, elsősorban csizmázással, de az se olyan legyen hogy éppenhogy megérintem a lábammal a ló oldalát, hanem ha nem hajlandó menni, akkor nyugodtan ,,rúgj bele,, erősebben. ha így sem hajlandó menni akkor viszont tényleg kéne a pálca vagy a sarkantyú. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!