Hogy kell a lovat vágtába beugratni?
nem igazán :)
Belfele állítod kicsit a lovat, majd belső csizma hevederen, ezzel hajtod, külsővel, heveder mögött tartod, h ne tolja ki a fenekét, belső ülőcsontra terhelsz, és belső csizmával indítod (közben a belső szár kicsit enged. nem eldob, hanem enged)
ez már hányszor le van írva....
nem teljesen értek az elözövel egyett de van benne azért igazság is ,a belsö csizmát nem azért kell oda tenni hogy hajtsuk a lovat hanem egyrészt a hajlítás miatt másrészt ,hogy ne sodrodjon befele a ló ,és a külsö csizma az inditó és egyben az elörehajtó ,támasztó is.tehát belsö állítás ,belsö csizma a hevederen külsö a heveder mögött ezt jól írta.
igazad van, most hogy végiggondoltam, tényleg úgy van, kicsit sietve írtam :)
ez a jobb csizmámmal 2x annyira aranyos volt (ezzel nem bántani akarom a kérdezőt :) ) hogy muszáj volt rá válaszolni.
Nyulbarát jól írja, külső csizma heveder mögött hajt előre.
Nekem is tetszik ez a kétszer megnyomom dolog. :-) Ugyanakkor sírhatnékom van, hogy milyen edző lehet az, aki két év alatt egyszer sem magyarázta el a tanítványának, hogyan kell lovat vágtába ugratni.... Sokszor igaznak bizonyul a mondás: aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja. :-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!