Hogy kell beugratni a lovat vágtába?
Ha jobb kézre vágtázol akkor a jobb oldali lábpár nyúlik előre. A lényeg, hogy a középpont felé lévő lábpár nyúljon előbbre.
És jobb oldali lábszárral, ill csizmával adod a segítséget.
Jaina
első vagyok
azt is hozzátenném, hogy nem mindenhol ugyanúgy ugratják be a lovat vágtába. nálunk pl. nem csak a belsővel, hanem a külsővel is. szal ez a lovaktól is függ :)
19:20
Ha jól tudom, az az ellenvágta, nem? :)
Jaina
Hú, gyerekek....Ha angol stílusról beszélünk, akkor először is lovagolok egy félfelvételt.
Majd belső csizma hevederen,külső heveder mögött előrehajt, külső száron kitartok és a belső csípőcsontot előretolom, azaz meghúzom a derekam.
23:27-es vagyok. Picit azért elborzaszt, lovasoktató lévén, hogy ennyire nem oktatnak helyesen. (pl. csak az egyik oldali lábbal hajtom előre, lótól is függ, stb. kijelentések.)Sok lovasom, aki újonnan érkezik, azt sem tudja, mi az a derék meghúzása, vagy a testsúlysegítség. Csak tépd a száját jobbra, rúgjad, aztán majd megy.
Pláne a vidéki noname "lovasiskolákban" ez a divat. Elkeserítő.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!