A zsokénak miért kell alacsonynak lennie?
Ez tévhit. Azelőtt zsokét én is csak lóról láttam, de amikor kimentem egy élő versenyre, és nem csak a futamot figyeltem, hanem a jártatót, mindent, a zsokék kb. fele egyáltalán nem alacsony, normál testmagasságú, sőt magas!
Barátnőm zsoké szeretne lenni, de mondta, hogy nem lehet neki, mert túl magas, aztán elmagyaráztam neki, és ennek köszönhetően az idei évét már Alagon kezdte ;)
Lehet magas is a galopplovas,nem feltétel hogy alacsony legyen.Nyílván az alcsonyabb lovas jobban lovagol rövöd kengyellel.Ha figyelmesen közelről megnézel egy versenyt észre fogod venni a különbséget a magasabb lovasok másképp lovagolnak,de attól még lehetnek ugyanolyan eredményesek.
Van egy ideillő idézetem, Kállai Páltól: "Úgy kell lovagolni mintha leszálló selymzsebkendő lennél"
Azért van kevesebb magas lovas mert nehezebb tartani a súlyukat alkalmanként akár 45-50-t kg is kell lovagolniuk,és ez állandó koplalással jár,és ha nem tudják lovagolni a vállalt súlyt megbüntetik őket.Elhiszem hogy egy idő után beleunnak és sajnos a kor előrehaladtával már nem olyan könnyü az embernek a súlyát tarttani.
Gondolj bele minden nap, hidegbe, melegbe,esőbe,sárba, lelovagolni naponta több lovat mellette az istálló körüli munkák,és még melette koplalni!? Hát én nem tudnám csinálni.Van zsoké ismerősöm nagyon megszenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!