Hol lehet jelentkezni zsokénak, milyen adottságok szükségesek?
Szóval én szeretnék zsoké lenni és az érdekelni mik szükségesek ehhez, és hol lehet jelentkezni,na meg hgoy meg felelek-e.
12 éves vagyok, lány, 165 cm. Viszonylag sovány vagyok, de nem nagyon. Lovagolni 2 éve tanuok vágtázni futószáron biztosan tudok, szabad még nem annyira.
Vannak zsoké iskolák magyarországon? Ha igen, van honlapjuk? Mi a címe?
Menyire lehet megélni a zsokéságból?
Bábolnán lassan indulni fog olyan osztály, ami a zsokék képesítésére szakosodik.
egyébként ha zsoké szeretnél lenni, akkor reménykedj, hogy ne nőj ennél nagyobbra, a súlyra meg szigorúan figyelni! :) (ahogy az első válaszoló is mondta)
Nem bunkó akarok lenni, de tényleg. Ha 12 évesen ilyen magas vagy, akkor te nem leszel zsoké. Egyszer minden lovasnak megfordul a fejében, de ez egy veszélyes foglalkozás, és nagyon megterhelő tud lenni az állandó fogyókúra.
Inkább lovagolj csak, ne vágyj erre.
Dejó neked, hogy 12 évesen 165cm vagy-én is 12 vagyok de csak 137cm T__T
Belőlem lehet zsoké?:D
Utolsó, ha nem vagy nehéz, és ráadásul alacsony is vagy, lehet.:)
Én 16 évesen vagyok 165 cm körül, és most vagyok 47 kg... nekem is megfordult már a fejemben, de ahogy néztem hétvégén a magyar derbyt... nem lehet egyszerű. Kitudja mikor dobja el magát a ló, mikor te is a hátán vagy... bár gondolkodom rajta. Még meglátom.:)
én konkrétan keresztbe fosnám magam amúgy :D
1× voltunk kint Alagon edzéseket nézni, és a kerítés egyik szakasza szét volt törve. erre az egyik zsoké rámutat a kerítésre és közli a másikkal: "Ez a Mephisto volt tegnap. Jobb ha tudod, hogy ma te ülsz azon az őrült kancán."
nekem ennyi elég volt ×D
meg eléggé nem érezném biztonságban magamat, hogy térddel nem tudom fogni a lovat :S
tegnapelőtt 00:23
Én vagyok a 137cm-es
Háát.30 kg vagyok:S
valószínűleg túl fogsz nőni az ideális zsokéméreten, ezzel nem lehet mit kezdeni. de a remény hal meg utoljára. zsokéiskola az egy szem van kis hazánkban, jövőre indul az első évfolyam. link: [link]
annyit fűznék még hozzá, hogy ha futószáron vágtázol, az lovin sz@rra sem elég. itt 60-70km/h között mozognak alattad a lovak. nem tudom, mennyivel robog egy átlagos iskolaló, de megsúgom, biztos nem ennyivel. akkor kezdj el egyáltalán zsokéságon gondolkodni, ha terepen nyugodtan el tudsz vágtázgatni, és tudsz is bánni a lovakkal. az angol telivér egy elég speciális fajta, szépen érzékenynek, csúnyán idegbetegnek hívják, de az biztos, hogy tudni kell vele bánni.
Hát azt mondhatni tudom. Régebben volt egy öreg Angol tv.
a lovardában még így is kész közelharc volt felkantározni.
( egyszer ültem rajta,akkor állandóan ijedezett mindentől, majdnem le is estem. Erre azt mondta az oktató hogy azért van mert ma már sokadiknak ülnek rajta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!