Megéri bőr csizmát venni? Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
Igen, szerintem megéri.
Maximum addig egy kicsit kényelmetlen, amíg be nem töröd, be nem járod, de utána nagyon jó!
Van jó minőségű bőrcsizmám, kényelmes is, szeretek benne lovagolni, de nem két fillér volt, így inkább csak versenyeken használom, hétköznap a cipő+lábszárvédő(chaps) megoldást használom. Igaz, hogy egy alkalommal én nem egy lovat lovagolok, így kifejezetten kényelmesebb számomra, hogy amikor lenyergelem a lovat, akkor leveszem a chapset, leápolom a lovat, lemosom a lábát, stb., majd pucolom, nyergelem a következőt. Azért mégiscsak hol a patamosóban folyik a talpam alatt a víz, hol az istállóban lépek bele a trágyába, stb., szóval erre én kicsit sajnálom a drága csizmát.
Ha te kevesebbet lovagolsz, heti 1-2 alkalommal, akkor persze más kérdés, mert a csizma amúgy sem a lovaglásban megy tönkre elsősorban, hanem az egyéb használatban. Én sajnos nem tudom kivédeni, hogy két lovaglás között ne kelljen mondjuk berohannom a lovardába, rakni a rudat valamelyik tanítványomnak vagy lovastársamnak, ne kelljen segítenem karámból kivadászni lovat valakinek, lovat mosni, bármi, ami adódik (saját lovardánk van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!