Ez a gyógyszerek miatt vagy a gyulladás miatt lett? :SS
Az öreg ugrólovam így vakult meg. Nem tudom, mi lehet ez a nyavalya, mondjuk az enyémnek volt egy gyerekkori szaruhártya-sérülése, ami a szemgolyót nem érintette, de úgy nézett ki, mint egy hályog. De nem az volt. Nem zavarta hosszú évekig, jól látott, nem volt vele gond. Aztán gyakorlatilag élete virágjában, 13 évesen egyik napról a másikra durván begyulladt a szeme, kezeltük, gyulladás megszűnt, a ló megvakult. Emiatt lett nyugdíjazva, mert nagyon zavarta őt, pedig nagyon jó ugró volt, de nem tudott megbarátkozni azzal, hogy egyik oldalra nem lát. Azóta nyugdíjas éveit tölti.
Megkérdezhetem, mivel kezeltétek?
Értem, szóval akkor a gyulladás miatt volt. Basszus pedig annyira gyógyítottuk mindennel amit csak felírt...A napokban néztük hogy a jobb szemére teljesen vak. :/
Erre mondják hogy "A jó csődör vagy lesántul vagy megvakul" Nos ő nem csődör hanem kanca de jónak kiválló volt. Kezdődhetnek nyugdíjas évei! :) :/
Kérdező, ne keresedj el annyira! :)
Bár ez nem egy szerencsés helyzet, de járjon sokat karámba, nézegessétek, hogy hogyan viselkedik így fél szemmel, hogyan reagál egyes dolgokra, és szép lassan vissza lehet szoktatni a munkához. Eleinte mondjuk csak felülsz hosszú száron lépegetni. Majd fokozatosan tovább, eleinte csak egy pár lépés ügetés, utána egy fél kör, egy kör, stb.
Lehet, hogy teljesen meg fogja szokni, és semmiben sem fogtok hiányt szenvedni. Ha viszont hosszú távon sincs semmi változás, teszem azt mindig forgatja a fejét, sokat ijedezik, akkor tényleg érdemes lenyugdíjazni.
De azért sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!