Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Tart valaki ügtőlovat hobbylónak?

Tart valaki ügtőlovat hobbylónak?

Figyelt kérdés
Örülnék neki hogyha megosztanátok velem a tapasztalokt,véleményeket, hogy az ügtő fajta mennyre alkalmas hobbylónak?
2011. nov. 3. 22:14
 1/9 anonim ***** válasza:

egy szó: ♥TÖKÉLETES♥

:) Ne is gondolkozz másban!

2011. nov. 3. 22:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Most jelenleg nincs, de néhány ezelőtt tartottam ügetőt hobbira. Nagyon is alkalmas, nincs vele semmi probléma. Ami nekem volt ügető, az nagyon jóindulatú volt. 2,5 éves korától volt nálam, és hát nem is emlékszem, hogy lett volna neki valami egészségügyi baja. Kólikás nem volt, egyedül egyszer az ellésnél akadtak gondok. A csikó nem is maradt meg, ő meg eléggé legyengült, lesoványodott, de hamar helyrejött. Lovagoltam is. Az első lovas voltam, aki ráült (sok éves lovas tapasztalatom van, még mielőtt valaki nekem esne) és meg sem fordult a fejében, hogy ledobjon. Nagyon aranyos ló volt, és nagyon szerettem. . Nem is tudok rá semmi rosszat mondani. Eredetileg versenyzésre vettük, de aztán a helyzet úgy hozta, hogy maradt hobbilónak. De nem bántam meg, mert annak több, mint jó volt. Nagyon szerettem.
2011. nov. 4. 05:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok ismerősöm tart hobbiból ügetőt. A pályáról lekerültekkel sincs semmi gond, csak át kell őket lovagolni.
2011. nov. 4. 07:20
 4/9 anonim ***** válasza:
igen nekem is van csak annyi a baj hogy az ügetése nagyon gyors és akkor össze kell szedni magam !
2011. nov. 4. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó:

Az ügetése csak akkor gyors, ha hagyod elrohanni. Természetesen az tény, hogy tudnak nyújtani mint annak a rendje, de nyereg alatt, és fogatban(!) is csak akkor, ha jelet kapnak rá.

És vágtázni is tudnak, mielőtt félreértené valaki az "ügetőt". :)

2011. nov. 4. 08:47
 6/9 anonim ***** válasza:
az enyémet imádom:) gyorsan tanul, jó tempója van, nagyon rohant először mikor hoztuk, de már nagyon szépen megy. még ugrik is:) igaz tanügetve nem igazán kényelmes, de a vágtáját imádom. jó fej ló és még sose akart ledobni. kötőfékkel is lovagoltam már rajta és ment amerre akartam. jó fej ló. :)
2011. nov. 4. 09:11
 7/9 anonim ***** válasza:

én is lovagoltam hobbyügetőt, igaz hogy csak terepen, meg nem egy fiatal ló, de abszolút kifogástalanul közlekedett :)

Egyik jármódjával se volt problémám.

2011. nov. 4. 09:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát, amikor a tanyánkra került egy 4,5 éves ügető, az valami szörnyű ló volt. De mára kikupálódott. Az ügetése kényelmetlen, tanügetni nem nagyon lehet rajta. A vágtája is enyhén szólva fura. Na szóval hozzánk került, terepena kanyarokat levágta, lovasát nem egyszer nekivitte a fáknak (hátul megy, mert rugdal). Aztán köröbelül 2 hónap alatt olyan jó ló lett belőle, hogy csak na, Gyönyörűen fordul, és ugrik is már (de nem túl jól)
2011. nov. 4. 15:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszoka.Nekünk is ügetőnk van,egyenlőre aktív veresnyző,nagyon szeretjük,és ha "nyugdíjba" megy megmarad hobbylónak.
2011. nov. 8. 09:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!