AM33 kérdése:
Hogyan kell biztonságosan könnyűügetni akkor, ha az oktató gyorsítja a sebességet?
Figyelt kérdés
Még futószáras vagyok, kevés beleszólással a dolgokba, nincs nálam sem ostor, sem pálca. Ha egyenletes a ló ügetése, állítólag remekül eltalálom a ritmust, érzem, hogy összhangban vagyunk. Amint a gyorsítást, fokozást gyakoroljuk, kibillenek az egyensúlyból, kevésbé érzem magam biztonságban. Mit tegyek?2011. okt. 29. 09:12
1/12 anonim válasza:
Szoríts a térdeddel, rakd oda a csizmád, s gyorsabban emelkedj ki a nyeregből!
2/12 anonim válasza:
Eloszor egy kezdonek sem egyszeru, es neha a haladok is kiesnek az utembol a lovaglasba mindent csak rengeteg gyakorlassal lehet elerni. Minnel tobbet gyakorolsz, annal jobban fog menni. Mondd az oktatodnaak, h ezt sokat gyakoroljatok.
3/12 anonim válasza:
Hogyha a gyorsítás még nem megy annyira, és akkor még nem vagy olyan biztos magadban, akkor még megfoghatod az első kápát, mint amikor először tanultad a rendes ügetést is. :) Aztán majd ebbe is belegyakorolsz, és egyre jobban fog menni. Ilyen a lovaglás. :)
4/12 anonim válasza:
Van egy ritmusa... Ha gyorsít, akkor is egyenletes ritmusban megy, csak gyorsabban... Gyorsabban emelkedj ki, és ülj vissza, ezt neked kell érezned... Ez csak jön:)
5/12 anonim válasza:
Nem akarok kötekedni, de a könnyű ügetésnél nem lehet kijönni a gyakorlatból. A legelső lovaglóórámon egy nagyot bénáztam, én sem tudtam eltalálni a ritmust, de nem azért, mert nem tudtam volna, hanem mert voltak vagy 40-en, akik mind engem, meg a többi kezdőt bámulták. Nagyon megszeppentem ettől, és összehúztam magam. Aztán hazamentünk, és a nagyapám felnyergelte az ő az lovát, és otthon már simán ment, és azóta is megy.
Lendületben kell lenni. Amikor a ló gyorsít, te is gyorsíts, ha úgy könnyebb, figyeld az első lábát és azzal egy ritmusra emelkedj ki, lendületből. Jah és térdtámaszból próbálj, de kengyelből. Vagy legalább is, ha belejössz, akkor majd térdtámaszból csináld.
6/12 anonim válasza:
*rosszul írtam: "Jah és térdtámaszból próbálj, NE kengyelből!"
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bátorító válaszokat. Mivel mostanában kezdtük tanulni az ütemfokozást, biztos vagyok benne, hogy sok-sok gyakorlással és kitartással belejövök majd és ráérzek erre is!
2011. okt. 30. 08:19
8/12 anonim válasza:
Bizonyára az izmaid sem erősödtek meg még annyira. És talán sokkal fárasztóbb is a gyorsabb ügetés. Majd bele jössz!
9/12 anonim válasza:
Futószáron nem beleszólni kell a dolgokba, hanem az edző utasítását maximálisan betartani! Ami a gyorsítás kifejezést illeti, maradjunk az ütemfokozásnál ez a korrektebb.És nem az egyensúlyból billensz ki, hanem az ütemet nem tudod követni.De minek kellene a pálca, így is az a gondod, hogy a fokozás nem megy!Ugyanúgy, mint a lasúbb ügetésnél, csak gyorsabban.(nem poén) Kiesel az ütemből, mert elmaradsz. Nem a lovat kell hajtani, hanem magadat.
10/12 anonim válasza:
Azt is a netről vettétek, hogy nem kengyelből kell ügetni, hanem térdből? Ezt akár el is felejthetitek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!