Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan kell biztonságosan...

AM33 kérdése:

Hogyan kell biztonságosan könnyűügetni akkor, ha az oktató gyorsítja a sebességet?

Figyelt kérdés
Még futószáras vagyok, kevés beleszólással a dolgokba, nincs nálam sem ostor, sem pálca. Ha egyenletes a ló ügetése, állítólag remekül eltalálom a ritmust, érzem, hogy összhangban vagyunk. Amint a gyorsítást, fokozást gyakoroljuk, kibillenek az egyensúlyból, kevésbé érzem magam biztonságban. Mit tegyek?

2011. okt. 29. 09:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szoríts a térdeddel, rakd oda a csizmád, s gyorsabban emelkedj ki a nyeregből!
2011. okt. 29. 09:35
 2/12 anonim válasza:
100%
Eloszor egy kezdonek sem egyszeru, es neha a haladok is kiesnek az utembol a lovaglasba mindent csak rengeteg gyakorlassal lehet elerni. Minnel tobbet gyakorolsz, annal jobban fog menni. Mondd az oktatodnaak, h ezt sokat gyakoroljatok.
2011. okt. 29. 09:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha a gyorsítás még nem megy annyira, és akkor még nem vagy olyan biztos magadban, akkor még megfoghatod az első kápát, mint amikor először tanultad a rendes ügetést is. :) Aztán majd ebbe is belegyakorolsz, és egyre jobban fog menni. Ilyen a lovaglás. :)
2011. okt. 29. 10:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ritmusa... Ha gyorsít, akkor is egyenletes ritmusban megy, csak gyorsabban... Gyorsabban emelkedj ki, és ülj vissza, ezt neked kell érezned... Ez csak jön:)
2011. okt. 29. 11:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok kötekedni, de a könnyű ügetésnél nem lehet kijönni a gyakorlatból. A legelső lovaglóórámon egy nagyot bénáztam, én sem tudtam eltalálni a ritmust, de nem azért, mert nem tudtam volna, hanem mert voltak vagy 40-en, akik mind engem, meg a többi kezdőt bámulták. Nagyon megszeppentem ettől, és összehúztam magam. Aztán hazamentünk, és a nagyapám felnyergelte az ő az lovát, és otthon már simán ment, és azóta is megy.

Lendületben kell lenni. Amikor a ló gyorsít, te is gyorsíts, ha úgy könnyebb, figyeld az első lábát és azzal egy ritmusra emelkedj ki, lendületből. Jah és térdtámaszból próbálj, de kengyelből. Vagy legalább is, ha belejössz, akkor majd térdtámaszból csináld.

2011. okt. 29. 13:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
*rosszul írtam: "Jah és térdtámaszból próbálj, NE kengyelből!"
2011. okt. 29. 13:32
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a bátorító válaszokat. Mivel mostanában kezdtük tanulni az ütemfokozást, biztos vagyok benne, hogy sok-sok gyakorlással és kitartással belejövök majd és ráérzek erre is!
2011. okt. 30. 08:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyára az izmaid sem erősödtek meg még annyira. És talán sokkal fárasztóbb is a gyorsabb ügetés. Majd bele jössz!
2011. okt. 30. 12:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Futószáron nem beleszólni kell a dolgokba, hanem az edző utasítását maximálisan betartani! Ami a gyorsítás kifejezést illeti, maradjunk az ütemfokozásnál ez a korrektebb.És nem az egyensúlyból billensz ki, hanem az ütemet nem tudod követni.De minek kellene a pálca, így is az a gondod, hogy a fokozás nem megy!Ugyanúgy, mint a lasúbb ügetésnél, csak gyorsabban.(nem poén) Kiesel az ütemből, mert elmaradsz. Nem a lovat kell hajtani, hanem magadat.
2011. dec. 1. 22:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Azt is a netről vettétek, hogy nem kengyelből kell ügetni, hanem térdből? Ezt akár el is felejthetitek!!!
2011. dec. 1. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!