A lovaglást hogy lehet sportnak/sportolásnak nevezni?
Most nem fikázni akarom a lovasokat, csak megörülök amikor kérdezi valaki, hogy sportolsz. A válasz, igen lovaglom.
-.-'
De, ezt hgy lehet sportnak nevezni???
Ha azt mondja valaki "futok úszok, brignázok, kajakozom" akkor oké, te végezed a testmozgást, te adod az energiát ami hajt előre.
DSe, könyörgöm, egy ló hátán ki fut, Te, vagy a ló?
Te csak ülsz a hátán, és irányítod.
Vagy az benne a sport, hogy ahogy szalad, vágtat, mozogsz fel-le?
Hát az igen kemény sport.
Szóval hogy lehet sportnak nevezni, amikor nem te mozgasz, nem te ugrasz, nem te futsz....
Kb úgy érzem, mintha sportnak neveznék az autósversenyzést, mert tekergeted a kormányt...
Kedves brutálisan ostoba kérdező, megkérlek, hogy ülj egy órát fel a lóra, csinálj mindent úgy, ahogy kell (ahogy az oktató diktálja) még csak ne is irányítsd, csak vegyél egy futószáras órát. Amikor leszállsz a lóról, és még van kérdésed, szívesen megvitatom veled.
Ugyanez áll az autóversenyzésre is. Vajon mi a bánattól fogynak egy verseny alatt több kilót akár a pilóták????
Jesszus, hát te sem lovagoltál még, annyi szent. :D
Meg biztos nem is versenyeztél.
Fárasztóbb, mint eljárni kocogni, annyit megsúgok.
Soha nem láttál még lovat közelről, ugye?
(zárójelben: az autóversenyzés is sport, sőt, bármilyen meglepő számodra, pl. egy rockkoncerten is több kilót fogynak a zenészek a színpadon)
Én régebben oktattam kezdőket, mindenki ugyanezt hitte. Hogy csak ülni kell a lovon. És persze nekik a legkezesebb lovakat adtam, akik szóra mennek, így semmi problémájuk nem is volt, csak az, hogy rajta maradjanak a lovon.
Az első tizenöt perc ügetés utáni napon mindenkinek olyan izomláza lett, hogy alig bírtak menni. Ezen kívül, néhányan abba is hagyták, mert, idézem: "a lovaglás túl megerőltető". És versenyszerűen sportoló srácok is voltak közöttük. Egyébként a legtöbb izmot a lovaglás mozgatja meg.
És az tévedés, hogy a lovas nem mozog. Ha nem állna fel és ülne le kétszer minden másodpercben könnyűügetés közben, vagy nem mozogna a csípője tanügetés közben, akkor abból esés lenne.
Másfelől viszont, 10 perc vágta tapasztalataim szerint sokkal fárasztóbb mint 20 perc futás (és nem kocogás!). (Ami ugyan nem nagy dolog.)
Menj el egy edzésre, ahol tényleg oktatás folyik, nem csak "oktatgatás"...
Nekem is volt nem egy tanulóm, akik úgy jöttek hozzám, hogy hát ez mellett majd úgyis kell járni futni, hogy vékonyak legyenek.. Felült fél óra után azt mondta, nem bírja tovább, ez fárasztóbb, mintha 1 órát futna.. De fuss egy órát folyamatosan, utána meg 1 órát lovagolj. Aztán döntsd el melyikbe fáradtál el jobban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!