Milyen sportnak találjátok a lovaglást?
Hát sztem ezt egyedileg dönti el az ember, hogy tetszik-e neki vagy nem. Én részemről imádom. Egyrészt szeretem magát az állatot is (enélkül amúgy nem is igazán érdemes belevágni a lovaglásba), másrészt az irányítás is külön élvezet, elég összetett. Nem csak magadra kell figyelned, hanem a lóra is, miközben az állat is segít téged (vagy nem:D). Pl: biciklinél nincs meg ez az érzés. De van akinek ez egyáltalán nem jön be.
Versenyzés szempontjából már nem ilyen jó a helyzet. Sajnos a mai rohanó világban nemsok embernek van ideje normálisan megtanulni lovagolni. Aki profi akar lenni, annak vagy főállásban a lovakkal kell foglalkoznia, vagy született tehetségnek kell lennie. (itt profi alatt nem azt értem, hogy valaki versenyre jár, hanem, hogy többiek is elismeréssel beszélnek a tudásáról). Véleményem szerint további gyengén még az idomítás.
Testedzésként szintén jó, főleg ha szőrén megyünk. Ott már kell lábizom.
Nagy hátrány, az ára, bizony ott van legdrágább sportok között. Az még nem is húzós, ha az ember egyszer-kétszer eljár a lovardába hetente, de amit van saját ló, versenyek stb. rögötön megugrik a költség...
Remek sport, sőt inkább életforma.
Kitartást, erőt, koncentrációt igényel, jellemformáló, és mindamellett rendkívül szórakoztató.
Az utolsó hozzászólás elég nagy tudatlanságról árulkodik.. A lovak nem büdös állatok, csak annyira mint az ember.. A lovakat is ápolni kell, ápolás nélkül az ember is büdössé válik..
Az alakformálásról annyit, hogy a lábat, feneket, hasat formálja, nagyon jó formáló, a testtartást is javítja ha már itt tartunk, hogy csak pár dolgot soroljak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!