Kezdő lovasnak számítok még? Vagy középhaladónak már?
Ha ezt meg kell kérdezned, nagyon kezdő vagy.
Majd ha tudod, a legmélyebb álmodból felkeltve is, hogy mik a mérgező növények, a póni típusokat, feltudod sorolni az összes magyar lófajtát, eltudod mondani a nyereg / kantár részeit , stb.. akkor leszel haladó.
Én egy éve lovagolok, fél év után vágtáztam VÉLETLENÜL. megugrott a ló, én csak ültem, és bámultam.. aztán felugrott, 3 hete lovagoltam akkor is fentmaradtam. Majd fél év múlva nagyba vágta, aztán bestoppol. Ettől nem vagyok profi. Ez csak a szerencsén múlott. Mondhatnám magamat lovasnak, ha egoista lennék. De nem mondom, mert tudom, hogy nem tudok mindent, sőt, nagyon keveset.
8:45-ös vagyok!
Én csak a lovaglásra vonatkozó részét írtam!
Nicsak, egy bunkó veszkós? :D
Egyébként az ugratás nem (köcsög) tatteros kiváltság, egy haladó lovas, lovagoljon bármilyen stílusban, kell, hogy tudjon ugrani, ha nem is 1.50-et, de egy farönköt azért illene. 80-90 centiig szőrén se nagy kihívás.
De... Nem azt mondtam hogy haladó lovasnak számítok-e, hanem középhaladónak! És igenis nyergelni is tudnék, csak a hevedert még nem biztos hogy jól be tudnám csatolni! De jó a kapcsolatom a kedvenc lovammal! És ezek szerint ugyanolyan kezdő vagyok mint az aki másodszor lovagol és azt sem tudja még hogy mi az hogy ügetés meg vágta????
Miért vagyok ilyen béna? Hisz... Az a kezdő aki még... És a régi lovardában is középhaladónak mondott az edzőm és én neki hiszek, nem annak, aki azért tart kezdőnek mert ő már versenyez meg terepen ugrat meg szőrén lovagol...
Ezzel nem akarok senkit se megbántani, és ne kezdjetek el magyarázkodni... :'( Ezek szerint nem számít a lovastudásom... Olyan bénának tartotok mint... Inkább ne is beszéljünk róla: :''''''((((
Akkor leszel "középhaladó", ha ezt a fiút utánozni tudod.
Az edző jóhogy azt mondja, hogy középhaladó vagy, neki az az érdeke egyrészt, hogy hozzá járj, másrészt próbálja növelni az önbizalmadat.
Csak azért ez veszélyes is, mert ha elmész egy másik helyre, ott "középhaladóként" felültetnek egy izgágább lóra aztán szopó lesz.
Ha meg nem akarod elfogadni amiket itt írunk, akkor minek kérdezed? Nem szégyen, hogy kezdő vagy, egyébként is lovagolni csak tanulni lehet, olyan nincs, hogy valaki azt mondja, hogy én már megtanultam lovagolni, kész vagyok, és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!