Hogyan zajlik a kerekesszékesek lovagoltatása?
Ahol én lovagoltam gyerekkoromban, ott volt egy kislány, az egyik lába béna volt. Csak vezetgették körbe körbe, mindenféle gimnasztikákat csinált(meg kellett fognia a jobb kezével a bal lábát, stb..) és több év mindennapos lovaglás után tudott menni mankóval, sőt a végén 1 bottal is. Tolószékben hozták oda a nagyszülei.:) A kislány egyébként nagyon lelkis volt, mert a többiek mindig kinézték, de a lovak szeretete és maga a lovaglás egy magabiztos, vidám, mosolygós kislányt varázsolt belőle:))
Persze hordták gyógytornára is, de ott mondta is a gyógytornász, hogy maximum mozgatni fogja tudni, menni sosem fog tudni.
Nem tudok sokat, de itt talán tájékozódhatsz valamennyire: [link]
A nyereg úgy tudom, náluk sima western nyereg, csak valami szíj van rajta, ami megakadályozza a leesést.
Vannak akik megtanulnak ügetni, sőt vágtázni is.
(parasportolók vannak pl.díjugratásban is)
rá vannak kötve a nyeregre és természetesen csak saját lóval megy a dolog,hiszen a lónak meg kell tanulnia, hogy csak súlypontáthelyezésből értsen
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A második válaszadóhoz: szinte hihetetlen, hogy az évek során már bottal képes volt járni a kislány! Ha csak az egyik lába bénult le, minden elképzelhető! A kitartás, a lovaglás és a torna csodákra képes!
Második vagyok.
Amúgy sima angol nyeregben lovagolt a kislány, mindenféle szíjak nélkül:)
A szülők először nem hittek a lovas terápia hatásaiban, ezért hordták a nagyszülők. Amikor először eljöttek megnézni a lányukat, onnantól hittek benne. Amikor leszállt a kislány a lóról igaz, hogy kapaszkodott mindenkibe, akit csak elért, de megállt a 2 lábán, és előre lépett kettőt. Annyira jó volt látni, hogy az állat szeretet, egy emberke akarata és sok sok évnyi munka micsoda eredménnyel jár:) És végignézhettem!:) Nap, mint nap együtt jártunk lovagolni, sosem felejtem el!:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!