Hogyan tudom üléssel megállítani?
Íme, egy értelmes válasz; el is küldhetsz utána a ...
De az az igazság, hogy hülyeséget kérdezel.
"mert ha kantárral nem áll meg akkor már csak az maradt."
Ugye ez egy vicc ? Ha úgy akarod megállítani a lovat, hogy elkezded húzni a "kantárt" (inkább szárat... ), akkor ott már baj van...
Először is, kérd meg az oktatódat, hogy tanítson meg a helyes segítségadásra, ami NEM szárhúzogatás.
Másodszor, szerintem neked semmi keresnivalód egy "fiatal és neveletlen" lovon. Legalábbis, ha "neveletlen" alatt azt érted, hogy nem teljesen belovagolt. Most komolyan...
Jó tanulást.
Gyakorlatilag hátradőlsz. A hátralépés meg annyi hogy a lábaddal piszkálod a vállánál (nem tudom hogy érted-e)
És tényleg az oktatódat kellene megkérdezned mert nehéz ezt így elmagyarázni.
Az meg ha egy ló nem érzékeli és figyelmen kívül hagyja a lovas jelzéseit akkor az először is nevelési és belovaglási probléma. Másodszor pedig nem megfelelő a segítségadás. Gondolom ha a legapróbb szársegítségre nem állnak meg a lovak akkor jó kemény szájúak lehetnek...
váll kicsit hátrébb jön, derék, hasizom megfeszít
láb marad a helyén, finoman tart.
A súlyod hátrébb helyezed és rá nehezkedsz a farcsontodra, mintha pl. tanügetnél és a lábaid a ló oldalához zárod.
Egyébként pedig nem egy húzással kell megállítani a lovat hanem határozottab szársegítséget adni, tehát erőteljesebben , és egyformán játszol mindkét szárral miközben óvatosan húzod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!