Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért is van ez? Ezért néznek...

Miért is van ez? Ezért néznek most (ezek) le? Ezt nagyon nem értem. Valaki esetleg megmagyarázná nekem?

Figyelt kérdés
Egy valamit sosem értettem. Éspedig azok a lovasok, akik simán csak átlagos anyagi helyzetűek, és nincs is saját lovuk, hanem a lovarda lovait lovagolják, azok miért nézik le azt, akinek több éves lovas tapasztalata, versenytapasztalata van, és saját lova. Ráadásul egy eszméletlenül gyönyörű lova. Miért viselkednek divatlovasként, noha gyakorlatilag sem elég pénzük, sem elég lovas tudásuk van az egészhez. És a legtöbben alig 16 évesek, de akad köztük idősebb is. Csak úgy sugárzik belőlük a kényesség, a lenézés, és valami iszonyat nagy beképzeltség. Soha nem törődtem az ilyenekkel, csak csináltam a dolgom, és meg is lett az eredménye, sikereket értem el a saját lovaimmal, de azért ez az egy igazán érdekelne. Ha csak magamból indulok ki, akkor ha valakinek szép és jó lova van, akkor azt elismerem. Nincs tökéletes ló, de ha vannak jó tulajdonságai, akkor azt ki kell mindenképp emelni. A lovassal szintén hasonló a helyzet. Szóval akkor most én lennék a hülye, amiért SAJÁT lovaim vannak, és méghozzá nem is akármilyenek, és mert versenyeken eredményeket érek el?
2011. okt. 9. 12:16
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Azóta már választ adtál.

Csak nekem is feltűnt, hogy a témához nincs köze, de te többször is kiemelted milyen csodás lovad/lovaid van(nak).

Igen, kiemeltem, mert nem csak engem néznek le, hanem a lovaimat. Mégis milyen lovasember az, aki lenéz egy lovat, még ha az nem is a sajátja?!

Én sem vagyok milliomos, de keményen megdolgoztam azért, hogy lovakkal versenyezhessek, hogy lovat tarthassak. A családdal közösen vettük a lovat, és abban nekem is volt pénzem, amiért megdolgoztam. Nem nézek le senkit, akinek nincs lova, és ezt már számtalanszor bizonyítottam is, és rengeteg lovas barátom van, de a kényeskékkel nem tudok mit csinálni. Ellehet engem ítélni, amiért szeretem a lovaim, és azért, mert van lovam, DE ha valaki tépi a ló száját, kegyetlen lezavarja, mellesleg egy 20 éves kancát, akin probléma nélkül tud lovagolni, akkor már ne is haragudjatok, de azt én nem nevezném jobb lovasnak, még ha 16 éves is. Igen, erről ennyit!

2011. okt. 10. 15:34
 22/27 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném, hogy tőlem lehet jó lovas, de a lovaglás nem csak abból áll, hogy kimegyek a lovardába, felülök a felnyergelt lóra, és annyi. A lovakat gondozni is kell, ápolni őket, kitisztítani a boxokat, fizetni az állatorvost, ha kell, és a többit. Addig jó lovas, amíg ezeket nem saját magának kell csinálnia, hanem van egy lovász, aki helyette elvégzi mindezt!
2011. okt. 10. 15:39
 23/27 anonim ***** válasza:

akkor ludger berbaum,wiliem fox pitt "nem jó lovasok" ezek szerint hiszen nekik is fizetett lovászaik vannak és csak felülnek a "felnyergelt lora" vagy Pl dallos gyula stb...

mert ök sem takarítják a lovaikat hanem az alkalmazotak és nem azért mert rest nekik ez a munka hanem azért mert aki napi szinten 10-15 loval foglalkozik annak nem bisztos ,hogy van ideje még trágyázni is ere van a lovász ez egy külön szakma,van amiben igazad van de én ugy látom a kommenteidböl ,hogy csak kötekedni akarsz.Nem tudom mi alapján cáfolod meg az elöbbi válaszomat de az tény ,hogy nem a kispénzü emberek nézik le a gazdagabbat hanem fordítva,ez egy sport itt a kellemes időtöltésel és a lovaglás élményeivel kéne foglalkozni nem azzal,hogy kinek menyi pénze van lovakat venni, nem mindegy????? Az a lényeg,hogy mindenki jól éreze magát akár 1 akár 100 lova van és nem lenézni kéne a másikat azért mert mondjuk szegényebb családban nőtt fel,pont ezért jobb az értékrendje.

2011. okt. 10. 18:45
 24/27 A kérdező kommentje:
Kötekedni nem akarok, viszont egy dolog a sportversenyzés, és másik dolog egy lovasiskola. Senki sem mondta, hogy Ludger Beerbaumnak trágyát kell takarítania, viszont csak az ismeri meg egészen a lovakat, aki velük dolgozik. Az lovakkal való munka nem csak arról szól, hogy felülök a hátára. Mi alapján becsülöd le azt, aki nem lovászokkal végezteti a munkát? Nem értelek, a válaszaidból arra következtetek, hogy nagyon ellene vagy a divatlovasoknak, erre mégis azt állítod, hogy elég egy lovasnak csupán annyit tennie, hogy hogy felül a lóra, és hordoztatja magát.
2011. okt. 10. 20:13
 25/27 A kérdező kommentje:
Amúgy nyulbarát, nagyon azt veszem ki, hogy a véleményedet nagyban befolyásolja az anyagi helyzet. Így meg nem tudjuk megbeszélni a dolgokat, ha negatív sztereotípiád van. Tisztelem a tudásod, mert a válaszaid alapján látszik, hogy értesz is a lovakhoz, és ez mindenképp elismerésre méltó, de meg kell értened az én álláspontomat is. Abban egyetértek, hogy sok lovas, aki tehetősebb, azzal különb bánnak, és hajlamos eltelni magától, de részemről nem akarok ilyen lenni, és nem is engednék meg nekem, hogy ilyen legyek.
2011. okt. 10. 22:26
 26/27 anonim ***** válasza:
rendben,de én nem becsülöm le azokat akik maguk takarítják a lovaikat csak nem mindenki tudja egyszere még azt is csinálni. de látom te értelmes vagy szoval veled legalább vita nélkül sikerült megbeszélni,örülök neki!
2011. okt. 11. 14:56
 27/27 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem Beerbaum is, Dallos is több sz@rt pucolt életében, mint itt akármelyikünk. El kellett jutni oda is valahogy, nem nagydíjban kezdték gondolom. :)

Gyula bácsi is jó példa amúgy a témában, szokott westernesekkel együttműködni, tartott többször edzést is westerneseknek, nem derogál neki tanulni sem másoktól.

2011. okt. 11. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!