Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen a jó lovasoktató/edző?

AM33 kérdése:

Milyen a jó lovasoktató/edző?

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Türelmes, szakképzett, megértő, barátságos, dinamikus.
2011. okt. 4. 13:57
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Aki olyan mint az én oktatóm!! :DD
2011. okt. 4. 14:01
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Képzett, nagy tudású, ló- és lovas centrikus, felkészült, kedves, de ugyanakkor határozott, tapasztalt, szemfüles, kommunikatív, legyen neki versenytapasztalata, akarjon oktatni, motivált, korrekt, segítőkész, vezető egyéniség, belátó, nyitott az újdonságokra, rugalmas, lelkiismeretes, azonnal korrigáljon, ha hibázol, tudj mellette fejlődni, stb.
2011. okt. 4. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
jah, és ő maga is akarjon tovább fejlődni.
2011. okt. 4. 14:38
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem minimum egy érvényes REV, vagy bármilyen tudását igazoló okmány, amit bármikor fel tud mutatni, ha kéred. Számomra ez az alap, hogy már letett valamit az asztalra.

Aztán, az oktatásmódszerrel kapcsolatban következetes, határozott, magabiztos, de türelmes, ha kell százszor mondja el újból a tennivalókat, és százszor ismétli meg azt, amit elmondott.

Legyen őszinte, ha kell, mondja meg a fájdalmas igazságot, azért megyek oda, hogy megtanuljak lovagolni, és nem azért, hogy növeljem az egómat. Ez természetesen nem zárja ki az esetleges dicséretet, annak is megvan a kellő helye és ideje. Legyen szigorú, de csak a kívánt közös célok elérése érdekében, kegyetlenkedés, és rosszindulat nélkül.

2011. okt. 4. 14:57
 6/10 x) ***** válasza:
80%
Szerintem a legfontosabb a segítőkészség meg az hogy tudjon motiválni és addig csináltassa a feladatokat amíg meg nem tudod csinálni, de ne hajszoljon. Egyébként nekem fontos az is hogy ne akarjon minden áron edzőként viselkedni. Tehát lehessen vele beszélgetni. :)
2011. okt. 4. 15:15
 7/10 napietus ***** válasza:
100%
szerintem az, aki képes felmérni, hogy a tanítványának mire van szüksége, és úgy áll hozzá. van, akit a szép szóval, sok dícsérettel lehet motiválni, van, aki meg attól elszáll, és kemény kézre van szüksége. egy jó oktató meg tudja állapítani, hogy az adott alany melyik típusba tartozik, illetve az adott helyzetben mire van szükség.
2011. okt. 4. 16:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém: Picit idősebb, ötven éves tapasztalattal a háta mögött. Határozott, segítőkész, megértő, lehet tőle kérdezni, és minden, amit leírtak előttem, hogy addig csináltatja, amíg nem megy, de nem hajszol, stb... Nagoyn jó, imádjuk:)
2011. okt. 4. 18:59
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Számomra is sokat jelent, hogy az oktatóm határozott, de ugyanakkor türelmes, remekül tud motiválni, nagyszerű a humorérzéke, fel tudja mérni az egyéni szükségleteimet, igényeimet.

Rögtön korrigálja hibáimat, de mindig úgy fejezzük be az órákat, hogy pozitív élménnyel végződjön mind a ló, mind a lovas számára. Azt szokta mondani, hogy ajándékozzam meg magam a lovaglás örömével, hiszen, ha felszabadult vagyok, a külső szemlélő számára is szép teljesítményt nyújthatok!

2011. okt. 5. 07:23
 10/10 A kérdező kommentje:
A legfontosabbat elfelejtettem! Elengedhetetlen a ló- és lovascentrikus hozzáállás!! Az oktatómban ez megvan, és ami nekem, kezdő lovasnak fontos: bármikor lehet tőle kérdezni, egyszerűen és érthetően válaszol kérdéseimre!
2011. okt. 5. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!