Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik tetszik jobban nektek,...

Melyik tetszik jobban nektek, és miért?

Figyelt kérdés
Díjlovaglás vagy díjugratás? Miért, mit szerettek benne? :)
2011. okt. 1. 19:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
66%
Díjugratás!!sokkal természetesebb a lónak..és annyira nem teszi tönkre a nyakizületeket stb...nézzétek meg díjlovasok!!!-------> http://www.youtube.com/watch?v=PMfcc0hzGMU
2011. okt. 2. 11:16
 22/29 anonim ***** válasza:
66%
az előző vagyok....a dijugratok figyelmébe is ajánlom amugy!:)
2011. okt. 2. 11:17
 23/29 anonim ***** válasza:
51%

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:16

Tényleg "félelmetes", ahogy letépik a gipsz - vagy nem tudom milyen - ló száját, de pl. a parellis kötőfékek is okoznak fájdalmat. Gondold csak el, milyen fájdalmat okozhat egy vékony, sok esetben kör metszetű "kötél", ami épp a lovak fejének legérzékenyebb pontjain fejti ki a hatását. Persze tudom, hogy Nevzorov nem ilyet használ, ő tényleg ért a lovakhoz. =) Csakhogy aki nem saját lovat tart, és hetente kétszer-háromszor megy csak ki a lóhoz, az nem fogja kötőfék vagy zabla nélkül ellovagolni a lovat pályán sem, terepen meg egész biztosan nem.

A rollkurről pedig csak annyit, hogy valóban nagyon egészségtelen a lónak, a csontjai számára is, ezen kívül pedig tudjuk, hogy így elegendő oxigénhez sem jut a munkavégzés közben - mivel pedig fájdalmas, ideges lesz tőle, a stresszhatás pedig szintén előnytelenül hat a lóra.

2011. okt. 2. 12:10
 24/29 x) ***** válasza:
100%
Azért ez a videó jócskán el van túlozva.
2011. okt. 2. 12:42
 25/29 anonim ***** válasza:
Elsőre nem tudtam,hogy most sírjak vagy a röhögéstől a székről forduljak le amikor többen(!!!) is azt írták,hogy a díjugratás,mert az TERMÉSZETES.. Te jó ég nekem lovas szakmám van,de úgy gondolom nem kell ezt tanulni,hogy tudja az ember,hogy a ló nem ugrándozik kedvében a természetben akadályokat,inkább kikerüli.Az már más tészta,hogy a lovaglás maga sem természetes. Szvsz egyik szakág sem a szívem csücske,de azért ez durva tudatlanságra vall..
2011. okt. 2. 16:47
 26/29 anonim ***** válasza:

A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:47

Abban nincs például igazad, hogy a lovak nem szeretnek ugrani. Én "természetes" módon képzem a lovaimat, és ha kiengedem őket a pályára, akkor lovas és utasítás nélkül "végigugrálnak" az akadályokon, és ezt ÉLVEZIK is. Csak az kell hozzá, hogy a ló MEGÉRTSE a feladat egészét, lényegét. Ellenben még a természetes módszerrel képzett lovak is sunnyognak és csapkodnak a farkukkal a díjlovas feladatok végrehajtása közben.

2011. okt. 2. 17:23
 27/29 anonim ***** válasza:
55%

Én egyiket se!!

Vagy talán díj ugratás 1 méterig az az amit én is élvezek meg a lovam is. Távlovaglás a BEST :DD

2011. okt. 3. 15:35
 28/29 anonim ***** válasza:
67%
Én először a díjlovaglenyűgözött azt nézni hogy ló és lovasa milyen összhangba voltak. A díjlovaglást annyira nem kedveletem hiszen csak pattogtak akadályokon keresztül semmi extra! De aztánn..ammikor rájöttem hogy a nagykantárnál mi van a ló szájába és hogy a behúzott nyak kivétel nélkül csigolya deformálódást okoz neki (azonál a lovaknál akik komolyan igénybe vannak véve ilyen téren), mostmár ha meghallom azt a szót hogy díjlovaglás kiráz tőle a hideg. Ha valakit meglátok nagykantárral lovagolni elítélen akár hogy is állítja hogy "de ő nem nagyon, nem is húzzza ,rángatja!" Mióta kipróbáltam a díjugratást rájöttem hogy az igazából nagyon jó érzés NEM CSAK ÉN ÉLVEZEM!! Egyenlőre csak néhány veszélyről hallottam a díjugratásban de egyik se okozott bennem akkora utálatot mint a díjlovaglás. Van egy arab telivér lovam: És a távlovaglás a kedvencünk. Mégis a papírjaim szerint díjugrató vagyok! Egyiket se tartom a kedvencemnak. A kedvencem a természetes lovaglás kötőfékkel vagy olív zablával! Ennyi az egész! :)
2011. okt. 3. 20:49
 29/29 anonim ***** válasza:
69%
SZerintem a dijlovaglás nagyobb szaktudást igényel mint az ugratás, de én személyszerint, az ugratást szeretem.
2011. okt. 4. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!