Melyik tetszik jobban nektek, és miért?
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:16
Tényleg "félelmetes", ahogy letépik a gipsz - vagy nem tudom milyen - ló száját, de pl. a parellis kötőfékek is okoznak fájdalmat. Gondold csak el, milyen fájdalmat okozhat egy vékony, sok esetben kör metszetű "kötél", ami épp a lovak fejének legérzékenyebb pontjain fejti ki a hatását. Persze tudom, hogy Nevzorov nem ilyet használ, ő tényleg ért a lovakhoz. =) Csakhogy aki nem saját lovat tart, és hetente kétszer-háromszor megy csak ki a lóhoz, az nem fogja kötőfék vagy zabla nélkül ellovagolni a lovat pályán sem, terepen meg egész biztosan nem.
A rollkurről pedig csak annyit, hogy valóban nagyon egészségtelen a lónak, a csontjai számára is, ezen kívül pedig tudjuk, hogy így elegendő oxigénhez sem jut a munkavégzés közben - mivel pedig fájdalmas, ideges lesz tőle, a stresszhatás pedig szintén előnytelenül hat a lóra.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:47
Abban nincs például igazad, hogy a lovak nem szeretnek ugrani. Én "természetes" módon képzem a lovaimat, és ha kiengedem őket a pályára, akkor lovas és utasítás nélkül "végigugrálnak" az akadályokon, és ezt ÉLVEZIK is. Csak az kell hozzá, hogy a ló MEGÉRTSE a feladat egészét, lényegét. Ellenben még a természetes módszerrel képzett lovak is sunnyognak és csapkodnak a farkukkal a díjlovas feladatok végrehajtása közben.
Én egyiket se!!
Vagy talán díj ugratás 1 méterig az az amit én is élvezek meg a lovam is. Távlovaglás a BEST :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!