Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy lehet ilyen felelőtlen?

Hogy lehet ilyen felelőtlen?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősömnek van egy magyar félvér lova és alig foglalkozik vele. A ló bértartásban van de már több mint 3 éve az övé és alig lovagolja. Jó ha 1 héten 2x felül rá, de akkor is csak karámba, mert terepen fél, hogy elviszi. Hát de ne csodálkozzon már hogy a ló tele van és menni akar, főleg hogy ha nagy ritkán kiszabadul az istállóból. A ló egyébként nem egy nehéz lovaglású állat, egyszerűen igényli hogy lemozgassák rendesen. Én már ültem rajta terepen és nem nagy mutatvány visszafogni. ez a 10. évem hogy lovagolok,. de már ő sem kezdő. Nem értem miért fél az amúgy teljesen ártalmatlan lótól. Már többször célozgattam rá, hogy foglalkozzon többet a lóval, de mindíg talál valami kifogást... Nem értem , mert az embernek elvileg a saját lova a kedvence akiért bármit megtenne ( én legalábbis így vagyok az enyémmel), de neki sokszor nincs is kedve lovagolni, de ha nem lovagol rajta akkor még arra se veszi a fáradtságot, hogy le futószárazza. Pedig amúgy nagyon szereti a lovakat, mert akárhol vagyunk és lóval találkozunk rögtön rohan oda , hogy milyen szép, meg aranyos, stb. Bocs hogy ilyen hosszú lett csak nem értem az ilyen embereket, hogy akkor minek tart lovat, mert ennyi erővel olcsóbban kijönne ha lovasiskolába járna lovagolni, és azért nem kéne havi 60 000 kiadnia. nektek mi a véleményetek a dologról , van valami ötletetek hogy hogy vegyem rá, hogy foglalkozzon a lovával ?
2011. okt. 1. 11:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%

Nagyon nagy hülyeség, hogy ez borzalmasan kevés. Bőven jó, ha felül rá kétszer, csak akkor ne csak fél órát legyen kint karámban.

Amúgy meg van, akinek jó sport a lovaglás, nem pedig a társat keresi a lóban. (Személy szerint én ezzel nagyon nem értek egyet.) De ő nem a kapcsolatért lovagol, és úgy tűnik, hogy az ismerősöd is ilyen, akkor viszont tudta, hogy mit vállal. Fizeti a helyet? Rendben van a ló? Jól néz ki? Jól érzi magát? Akkor meg had lovagolja csak kétszer. Az ő dolga, a lova meg csak örül.

Amúgy pedig nem azokat kell baszogatni, aki "keveset" jár ki, hanem inkább az olyan lótartást, ahol így van a karámozás. Fél-egy óra naponta??? És csodálkoznak, hogy a ló elviszi őket, és nem bírják megfogni, meg ideges. Persze, hogy ketyósak lesznek. És nem attól, hogy csak kétszer lovagolják, hanem mert unatkoznak, és mert egész nap állnak, nem tudják lemozogni magukat. És ezen egy futószárazás, egy edzés hosszú távon nem segít.

2011. okt. 1. 22:03
 12/13 anonim ***** válasza:
66%
Valóban a bértartóhellyel van a gond. Amiket én ismerek ( és azok jó helyek) ott egész nap legelőn vannak a lovak és csak este vannak boxban. Mivel a gazda ált 2 okból tartja bértartásban a lovát: 1 nincs hely, 2 nincs ideje itatni, szénát dobálni, almolni... és ezeket helyette biztosítanák: hely+ alapszükségletek. Szerintem nem kevés az a heti 2 lovaglás, de az tuti, hogy vagy a tulajjal kell beszélni, hogy változtasson, vagy váltani kell.
2011. okt. 1. 23:20
 13/13 anonim ***** válasza:
27%

nekem az a véleményem, hogy neked semmi közöd hozzá, hogy ő mit csinál a saját lovával. ha ennyire irigy vagy, akkor inkább ajánld fel neki, hogy lemozgatod.

a ló egyébként sem igényli, hogy valaki felüljön rá, nagyon jól el tud lenni egész életében egy legelőn/karámban

2011. okt. 2. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!