Miért takaróznak ezzel sokan?
Meghalt két ló a NV.-n. Nagy volt és mindig mindig nagy a felháborodás.
Ám sokan azzal jönnek, hogy de hát ez versenyló,és balesetek máshol is vannak nem csak ezen a versenyen. Meg hogy a háborúban is sok ló elpusztult.
Most akkor visszafelé fejlődünk?
Régen voltak kutya viadalok, és az is sportnak számított. Akkor most rendezzünk újra viadalt? Vagy újra gyüjtsük össze az embereket, és halomra öljük meg őket, mert régen is sok ember halt meg a zsidó táborokba?
Komolyan nem értem ezeket az embereket!
Nektek mi a véleményetek?
Nem úgy értem hogy a versenyekre kialakított pályákon nem fordul elő baleset. Persze hogy előfordul.
De ilyen jellegű hogy kiáll valami a pályán SOHA.
Az meg hogy nyílt törése volt a ménnek azért sok mindentől függ. DE! Tény, hogy vagy tenyésztésbe állítom, vagy versenyzek vele. Azért az az egy hét tréning a verseny elött valljuk be édes kevés....
Abban igazad van,hogy nálunk sem indítanak fedezőmént, szvsz egy felkészületlen pihenő lovat nagyobb kegyetlenség benevezni,mint egy egészségeset. A pálya alkalmassága meg valóban kritikán aluli volt,talán a díjakat is csökkenteni kéne,kevés ember van aki ilyen gazdasági helyzetben ne kapna vérszemet ennyi pénztől.
Minden estre én is remélem,hogy a szervezőknek is elég volt ez a tanulópénz.
Sokan elítélik a galoppsporot is a vágta miatt, pedig a kettő nem ugyanaz.
Hát igen.....
Én is csak remélni tudom, hogy szigorítanak a szervezők a pálya ellenőrzését illetően,és nem engednek pályára felkészületlen tenyészállatot, és kezdő rutintalan lovast.
Te itt patáliázol a Vágtán, hogy milyen felelőtlenség meg állatkínzás, de egyszer nézz szét lovasok.hu-n az eladó lovak közt: hány belovagolt bekocsizott 1-2 éves(!) csikó van. Meg hány egészséges lovat küldenek vágóba. Ez nem háborít fel téged? Ezek sokkal nagyobb problémák, mint a Vágta.
Ahhoz pénz kell, mennek az újgazdagok és a települések lovát nem is településen lakó lovas lovagolja, ami számomra elfogadhatatlan, na meg az is hogy neveznek egy telivért, mikor lehet a közelbe sincs olyan ló. Szóval én már ezt sem tartom tisztának. Ha Piripócs nevez, akkor piripócsi lovat és lovast nevezzen és ne XY galoppos lovagolja az Alagon álló lovat.
Mindenki maga dönthette el, hogy elindul-e vagy sem, mindenki megnézhette a pályát, aláírta a papapírt, hogy számára megfelelő. Senkit nem köteleztek rá, hogy már pedig neked menned kell. Nézni sem kötelező.
A vidéki előfutamokról meg annyit, hogy hívhattuk volna őket parasztvágtának is. Nem tudom, hogy mennyi volt oda a nevezés, de sokan voltak ott is, akik nem készültek komolyan rá. Egy galoppversenyt több hónapos felkészülés előz meg, de még így is történnek ott is balesetek (pl nézd meg hány telivérnek tört ripityára a lába a terheléstől, rendes pályákon).
Szóval mindkét oldalnak megvan a maga felelőssége, az indulóké is és a szervezőké is.
Tudod mit vettem észre. Kicsit korábban valakik szintén ezzel kapcsolatban tettek fel kérdést. Akkor mindenki hűűű de milyen nagy állatvédőnek bizonyult, most meg csal legyintenek. Azért ez nem kétszínűség egy kicsit?
Visszatérve a kérdésedhez.
Sajnos tényleg nem ez az első eset, hogy egy sportló meghal verseny közben. A NV nem az első, és nem az utolsó eset-sajnos. Igazad van, nem kellene ezzel takarózni! Az lenne a megoldás, ha kiküszöbölnék a problémákat. Tudod én attól félek, hogy, ha a Kincsem Parkban rendezik meg, akkor is megtörténik a baj. A NV-án a lovak óriási tempóval mennek, a pálya csak egyszeri alkalomra, vagyis a vágtára lett össze tákolva. A sok lovas sajnos nem eléggé felkészült. Készültek, edzettek, apait anyait beleadtak, és biztos nem szánt szándékkal okozták lovaik halálát, de a baj megtörtént. Ez így nem helyes! Ha utánanézel, láthatod, hogy balesetek sajnos előfordulnak szinte bárhol. Egy versenyhez nem csak felkészülés, és jó ló kell, hanem egy iszonyatosan nagy szerencse is. SORS BONA NIHIL ALUID, azaz magyarul: Jószerencsét, semmi többet!
09:36_nak!
Persze hogy felháborítónak tartom. Mert elkerülhető lett volna az élve kibelezés!
És igen felháborító az is hogy a csikókat belovagolva árulják, de ez teljesen más téma, mint hogy a kutya viadal is egy egészen más téma.
Ez is csak takarózás, hogy de van ilyen is, és hogy de ezek verseny lovak.
Na és ha versenyló akkor mi van? Az nem jelenti azt, hogy lógó belekkel kell lejönnie a pályáról.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!