Milyen feladatokat csináljak?
Amikor edzővel lovagolsz, mindenképpen csinálni fogtok ülésjavító, mélyítő feladatokat, stb, normál esetben lesznek olyan edzések is, amikor futószáron dolgozol, nem kell az irányításra figyelned, csak az ülésedre, stb.
Szerintem azt a maradék három napot, amit edző nélkül lovagolsz, jól beoszthatnád. :)
Mivel jó a lónak, ha terepre is mennek vele, csinálhatnád úgy, hogy a három szabadnapon amikor önállóan lovagolsz két alkalommal mész terepre, egyszer pedig szőrén.
Edző nélkül ne ugrass, még csak kicsi X-et se. Cavalettizni okés, jó tréning neked is meg a lónak is, gyakoroljátok a távolságlovaglást pl vágtából.
Ülésjavításra a legjobb ha kengyel nélkül lovagolsz. Én néha le szoktam csatolni a kengyelt egész lovaglási időre, ez elég hatásos, mert sem a ló oldalát nem ütögeti, és nekem sem okoz kényelmetlenséget.
Én azt ajánlom, hogy olyan jellegű feladatokat gyakorolj, amilyeneket edzésen csináltok. Néha az edzők adnak "házi feladatot" a következő edzésig, de ha nem vagy biztos magadban, meg is kérdezheted, hogy miket ajánl, hogy min kéne javítanod.
Miért nem akarsz terepre menni? Biztos akad mellé kísérő. Ha parázol, akkor hogy akarsz így ugratni? A lónak is jó a terep, kiszellőzik az agya, sokkal jobban teljesít utána és nem fásul be a pályán sem.
Ok, hogy új hely, de szerintem a lovaglás koronája, mikor a lovaddal önfeledten mész a természetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!