Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? (körmölés)

Figyelt kérdés

Szóval van egy lovam, és a lovardában, ahol tartottam a kérésem ellenére "megkörmöltették", és erről nekem egy hónappal később szóltak, ráadásul nem épp megfelelő stílusban, hogy a kovács várja a pénzét a körmölésért, amiről "elfelejtettek" szólni. De konkrétan nem látszik a patáján, hogy hozzányúltak volna, mintha kicsit lekopott volna az első két patája, de semmi extra. A hátsója meg tragédia.

Nehezen adja a hátsó lábait, nem is nagyon kínoztuk, mert nem érezte jól magát a lovardában, de most az új helyen felvettem neki, és a nyírja konkrétan levált, csak két kis darab tartotta. Emellett a hátsó patái borzasztóan be vannak törve.

A probléma az, hogy a kovács jó ismerősöm, aki már nagyon nehéz helyzetben segítséget nyújtott, így nem nagyon szeretném összerúgni vele a port, ráadásul a mostani lovardában is ő a kovács.

Viszont nem nagyon szeretném kifizetni sem, mert nem látszik a ló patáján, hogy hozzányúlt volna.

Én arra gondoltam, hogy a lovardatulajdonossal megbeszélem, hogy fizesse ki ő. Először, mert nem kértem. Másodszor, mert nem szóltak. Harmadszor, mert nem látszik. Csak nem tudom, ezt hogy lehetne megbeszélni, kivitelezni, mert ő nem fog egyetérteni, az biztos.

2011. szept. 18. 19:05
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nem írtunk szerződést, és még hagyján is lenne, hogy megcsinálják. Ha telefonálnak nekem, hogy oké-e, ha azt mondom, akkor igen. A féregtelenítést bezzeg kértem, azt meg nem kapta meg... És az a durva, hogy én már beszerveztem másik kovácsot, és nyugtatót is kaptunk, hogy ne legyen gond.

Jó ötlet a saját körmölés is, de az ha esélyes is, csak később esedékes, minden esetre örülök, hogy mondod, mindenképp elgondolkozom rajta. Hosszú távon biztos, hogy jobban meg is éri, és meg is lesz csinálva rendesen.

Az a baj, hogy azt sem tudom, hogy kivel dolgozott a kovács, semmit nem tudok!!! De szerintem tényleg a kovácsot fogom felhívni, és megdumálom vele.

Amúgy az új loviban ilyen nincs hála az égnek. Amikor mentem megnézni, már akkor is mondta a tulaj, hogy az egyik bértartónak nem tetszett a ló patkója, és ő saját kovácsot hoz. Szóval ha akarjuk, akkor megcsinálják a többi lóval együtt a dolgokat, persze úgy, hogy előtte megkérdez, ha viszont nem tetszik, akkor vihetek saját kovácsot, orvost, bármit.

2011. szept. 19. 18:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!