Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hol rontottam el? Bőv lent

Hol rontottam el? Bőv lent

Figyelt kérdés
Elkezdtem belovagolni a 3 éves csikómat, de mióta karámba vágtáztam vele (kis körből ugrattam vágtába) azóta rohan és nem tudok vele megcsinálni egy kis kört sem, mert rohanni és kapkodni kezd és felvágja a fejét . Mit csináljak vele ?
2011. szept. 9. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
keress egy szakembert aki megfigyeli a munkád,és ő meg fogja tudni mondani,esetleg tanácsot ad
2011. szept. 9. 19:55
 2/8 anonim ***** válasza:
ha ,az amire én gondolok akkor tanulj meg vele lovagolni!
2011. szept. 9. 19:58
 3/8 A kérdező kommentje:
eddig nem volt vele probléma nagyon értelmes , könnyen kezelhető ló, és magamat se mondanám már kezdőnek 15 éve lovagolok. de ez az első csikó amivel dolgom van , tehát ezen a téren tapasztalatlan vagyok.Utolsó nem értem mire gondolsz .
2011. szept. 9. 20:01
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

valoszinü azért rohan mert nem tartod meg a külsö szárat

a következöt csináld:tedd rá a belsö csizmád,állitsd befele közben léptesd át a hátulját a külsö száral vezesd az íven és mikor meghajlott a lo ,elfogadta a belsö állitást akkor huzd fel a külsö csizmád elö kell késziteni a beugratást de egy 3 éves lonál ez nem akkora probléma.

2011. szept. 9. 20:32
 5/8 anonim ***** válasza:
34%

Valószínűleg rossz élmény volt neki ez az első vágta, ezért vágja fel a fejét, és rohan. Ergo menekül. Vagy a szár elől, vagy a hátát terhelted be nagyon.

Kellene ehhez egy edző.

2011. szept. 9. 20:47
 6/8 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy rossz élmény lett volna, mert nem bántottam , még csak szóval se és végig könnyített ugróülésben lovagoltam, tehát a hátát sem terheltem. azért köszönöm a segítséget
2011. szept. 9. 21:25
 7/8 anonim ***** válasza:
66%

nyulbarát válasza:

valoszinü azért rohan mert nem tartod meg a külsö szárat

a következöt csináld:tedd rá a belsö csizmád,állitsd befele közben léptesd át a hátulját a külsö száral vezesd az íven és mikor meghajlott a lo ,elfogadta a belsö állitást akkor huzd fel a külsö csizmád elö kell késziteni a beugratást de egy 3 éves lonál ez nem akkora probléma.

nyulbarát, ezt elmagyaráznád egyszerűbben? Ne haragudj, de kezdő lovas vagyok, és nem nagyon értem, hogy ez mit jelent. Bocs az offért!

2011. szept. 9. 23:22
 8/8 anonim ***** válasza:
56%
azt jelenti,hogy nem ugy kell beugratni vágtába,hogy belehajszolod (bele siet) hanem összéb kell rendezni a mozgását ,fel kell hivni a ló figyelmét az uj feladat végre hajtására.amiket leirtam azok a segitségek késztetik ere a lovat,mert ha nincs felhiva a figyelme akkor váratlanul éri és nem érti ,hogy mit akarsz ,föleg egy csikó az még más hogy reagál a dolgokra.
2011. szept. 10. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!