Hogyan győzzem meg szüleimet, hogy járhassak lovagolni?
Nekem is rögtön az ugrott be, hogy félt az anyukád. Meg a másik, hogy a tanulás rovására mehet.
Az egyik kolléganőm lánya amikor elkezdett lovagolni, akkor a kolléganőm (az anyuka) nagyon "sakkban" tudta tartani a lányát tanulás terén. Ha rossz jegyet hozott haza, akkor nem mehetett addig lovagolni, amíg ki nem javította a jegyét (egy jobb osztályzattal kellett haza térnie ugyanabból a tantárgyból). Ez hatalmas bünti, mert akár két-három hét is kimaradhatott. Tudom, hogy butaság ilyesmivel büntetni egy gyereket, én talán úgy oldottam volna meg, hogy azon a hétvégén nem mehet lovagolni, amikor a rossz jegyet haza hozza. De náluk ez nagyon nagy motiváció volt, és működött.
A féltéshez pedig: még mindig jobb, mintha valami rossz, züllött bandába keverednél és innál, kábítóznál. Na, akkor aztán félthetne igazán!
Én, amikor elkezdtem vitorlázó repülővel repülni, akkor az anyukámat ezzel a dumával tudtuk meggyőzni (apuval együtt, mert Ő is megtanult velem együtt repülni).
Sok sikert!
Engem is úgy büntettek, h nem mehettem, de nagyon nem vált be, bár kitűnő voltam, de azért mert a nem tanulmányi okokból rosszabb jegyeket kaptam, nem mehettem lovazni, és attól még nem lettem semmivel sem jobb h nem mehettem lovagolni, csak lemaradtam a többiektől.
Szóval szerintem így utólag visszagondolva nagyon rossz módszer volt az esetemben, mert nem igyekeztem jobban, viszont dkoncentrált lettem. És sportmegvonással nem büntetnék.
17:21 vagyok.
Igen, a gyerekemet én sem büntetném sport megvonással. Saját tapasztalatomból sem. Én lőni jártam (sportlővő szerettem volna lenni). Egyre jobb eredményeim voltak a lövészetben, a szüleim pedig egyszer megtiltották, hogy járjak lőni, mert valamiből rossz eredményt hoztam. A sportlövő karrierem itt ért véget.
Ha nem az a baj, hogy félt, akkor mi?
kisgyerek, akkor mond, hogy nem sok az 1500Ft, ha kerestél már valaha annyit
a Forma 1 sem drága sport..20 embernek a világon
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:35
Fiacskám, 1500 ft tényleg olcsó ahogy elnézem, hogy egyes helyeken mennyit kérnek. Amúgy nem értem miért kell állandóan ezzel jönni, hogy ,,ha kerestél már valaha annyit". Gyerek még, hogy az istenbe keresett volna pénzt?
Hogyha nem lenne rá pénzük akkor a kérdező nyilván tudná, hogy pénz miatt nem mehet lovagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!