Ez jó ötletnek tűnik?
Figyelt kérdés
Ezen a nyáron nem tudtam túl sokat foglalkozni a lovaimmal(két ló), és ezért elhatároztam, hogy jövőre több időt és pénzt fogok rájuk szentelni, főleg a fiatalabbikra(6 éves lesz). A fiatalabbik lovamon legutolsó lovaglásunk alkalmával észrevettem, hogy rossz szokást vett fel(vagy fent tartja a fejét, vagy LEFELÉ húz, ki a nyeregből, és azt sem lehet mondani, hoyg szárat kér, mert odalöktem neki az egész szárat kíváncsiságból, és a földig hajolt, mindezt vágtában). A mellettünk lévő városban(8 km-re van) van egy nagy lovarda, ahol találnék edzőt. Nem messze ettől a lovardától szupernagy legelő van másik ember tulajdonában. A kérdésem pedig az lenne: szerintetek mennyire tolerálnák egy lovardában, ha másik helyről járnék oda edzésekre? Nagyon bunkóság lenne? A lovardai bértartás RENGETEG, plusz edzés, míg egy legelői tartás talán még fele annyi se, és csak egy utcával van arrébb. Legelőre vinném a pacit márciustól, és májustól pedig edzőhöz járnék vele(egyetemet kezdek). Vélemények? Tapasztalatok a lovardai vezetőkkel kapcs?2011. aug. 30. 23:37
1/8 anonim válasza:
Szerintem lovardafüggő. Edzésért fizetsz, az meg, hogy saját lóval mész, a te dolgod. Alapvetően nem mondhatnának rá semmit, de az emberfüggő hogy ki mit gondol. Szerintem meg lehet normálisan beszélni velük..:)
2/8 anonim válasza:
Ha az edzőé a lovarda, ez nem fog gondot okozni, mivel neki úgyis fizetsz. Ha más a tulaj, vele kell beszélni, általában kérnek egy minimális pályahasználati díjat, amelynek fejében meghatározott időben használhatod a pályát.
A legelőn tartás a legjobb a lovadnak, így ha lehet, azt válaszd, a lovardahasználatot meg biztosan meg tudod beszélni.
3/8 anonim válasza:
nem lenne bunkoság,vannak ugynevezet edzötáborok is olyankor egy csomo idegen lovas van a lovardába.viszont az sem mindegy ,hogy csak nappal vagy éjszaka is a legelön lenének mert ha eddig istáloba voltak akkor fokozatos kell hozzászoktatni a rideg tartáshoz.
ha van otthon is alkalmas pályád akkor szerintem ha beszélsz az edzövel oda is kijárna.
4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem a kijárást nem vállalná be, hiszen van neki elég dolga a saját lovardájában. Most, ahol tartom őket éjjel nappal karámban vannak, sajnos nem tudom legelőre vinni őket, nincs rá lehetőségem. Olyat szoktam, hogy csak úgy kiviszem őket legelni vezetőszáron, de ez ritkaságszámba megy mostanság. Fűnyíróval vágott füvet kapnak hetente-kéthetente(még mindig jobb mint a semmi). Egyszóval a legelőtől nem félek, viszont a költségektől, és az emberi hozzáállástól igen. Általában a nagy lovardáknak nem igazán számít egy emberrel több vagy kevesebb. Megoldják máshogy, egyszerűbb módon(saját lovasokat toboroznak, akik az ottani lovakon lovagolnak).
2011. aug. 31. 09:50
5/8 anonim válasza:
sajnos ez a sport elment nagyon a pénz irányába ,igy tényleg nehéz dolgod van de azért remélem sikerül!
6/8 anonim válasza:
Szerintem ha udvarias vagy, és tisztességesen, becsületesen megbeszéled velük, akkor meg fogják érteni... Ha nem vagy bunkó, hogy te ide nem hozod a lovad mert ez egy sz*r hely, akkor semmit nem fognak mondani, megfizeted rendesen a költségeket, amiért ott lovagolhatsz, se többet, se kevesebbet, így nem szabad bármit is mondjanak...
7/8 A kérdező kommentje:
Logikus! Csak vannak fenntartásaim az emberekkel kapcsolatban, amint az előbb mondta egy bölcs ember: a világ elment nagyon a pénz felé. Hiába vagyok kedves, és udvarias, ha neki ez így nem éri meg, akkor úgyis elküld a pics*ba. (Elnézést...)
2011. aug. 31. 23:07
8/8 A kérdező kommentje:
Egy próbát mindenképp megér! :D Köszönöm a válaszokat és véleményeket! :)
2011. aug. 31. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!