A csatlakozás nélkül is el lehet nyerni a ló bizalmát, vagy szükség van a csatlakozásra?
Utólsónál a pont! :-)
Évekkel ezelőtt kaptam egy arab lovat, nem azért, mert valaki nagyon jót akart nekem, hanem azért, mert a gazdája azt mondta, mindegy, mit csinálok vele, csak a portáról távolítsam el, mert semmit nem tudnak vele kezdeni. Hozzáteszem, elég régóta foglalkoznak amúgy lovakkal, nem is rosszul. De ezzel nem boldogultak. Még kötőféket se tudtak a fejére tenni.
Elhoztam. Akkor még hírét se hallottam csatlakozásnak és hasonlóknak. A ló a mai napig ha meglát, jön elém, dugja az orrát, hogy símogassam meg, megy futószáron, nyereg alatt, stb. Ja és idegennel sem ellenséges.
Csak úgy bántam vele, ahogy egy lóval kell. Ennyi volt a titok. Szeretettel, de hozzáértően és határozottan. Elfogadott, megszeretett.
Huh, elmérgesedett a helyzet...
A kérdésre válaszolva, szerintem jó módszer a csatlakozás és rosszul tartott, lelkileg sérült lovaknál ha alkalmazod, sokkal hamarabb elnyered a bizalmát, de gey rendes körülmények között tartott lónál nem szükségszerű. Mondjuk még betanításnál is érdemes csatlakozni. . . :)
Igen! ( http://www.youtube.com/watch?v=mnszZ9ZI6po)
mert ők sem tudták mi az a csatlakozás és mégis tökéletesen tudtak mindent a lovak, csikók! Az a hecc sem volt hogy a ló 3 éves koráig nem dolgozott a 1,5 éves csikó már kocsizott! 2 évesen belovagolták 3 évesen csikósokkal dolgoztak méneseknél!!! mégis 25-30 évig éltek!
Nyúlbarát válaszairól pedig annyit hogy ő legalább látott már közelről lovat és nem csak azt írja le amit elolvasott!
Szóval szerintem nem csak őt kell baszogatni mert vele általában (nem mindig) egyet értek!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!