Mi is az a pipa? (Mit törődik a gyakorikérdések a kérdésem hosszúságával? XP)
Nyugtató hatással van rá.
Velem például azt is csináltatták már vérvétel közben, hogy csípjem össze a bőrt a nyakán és ez is bevált.
Előző vagyok, ezt most találtam:
Nagyon nem szeretem ezt az eszközt, sajnos sokszor használják problémás lovak-csikók patkolásánál is, ugyanis ez radikálisabb és gyorsabb megoldás, mint a többi, természetesen abba bele sem gondolnak, hogy a lóban ez az érzés marad meg, és egyre inkább gyűlölni fogja a patkolást, körmölést... De hát sajnos ma már a lovasoknak is egyre kevesebb a türelmük, és egyre többen választják a 'leszarom csak ne kelljen vele túl sokat bajlódni' utat...
Illetve van az a pipa is, amikor a LÓ pipál.
Felcsücsöríti a felső ajkát, ha valami érdekes szagot érez, a fülei hátrább konyulnak, mert a hangok ilyenkor csak másodlagosak.
Téveszme, hogy azért csücsöríti fel az ajkát, mert így jobban érzi a szagot. Azért csücsöríti fel az ajkát, mert így elszorítja az orr nyílásokat, és a szagot benntartva elemezni tudja azt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!