Nagyon menős a lovam!?
Az én lovam is menős, egy időben feszítővel lovagoltam, de nem igazán tetszett neki, ezért most egy kétszer tört csikózablával és martingállal lovagolom és simán meg lehet fogni.
Esetleg akkor használj ilyen zablát: [link]
Pillangó zablának hívják. Itt megvan a lehetőséged, hogy feszítővé tedd, de vannak fokozatok. Pl karám munkára a legfelsőbe csatolod a szárat és laza lánccal mész. Terepen, meg először mondjuk eggyel lejjebb csatolsz és kicsit húzol a láncon is, de tényleg csak egy kicsit. Ha érzed, hogy nem elég, akkor még húzol a láncon.
Ha tudod, hogy gyengébb lovas megy vele akkor legalsóba csatolod meg a láncot is úgy, hogy komolyabb húzásra fogjon.
DE elsőként megpróbálnám egy martingállal, vágtánál rövidebb szárat fogsz, és ha nagyon nem akar megállni akkor végső esetben reszelni kell, vagy nem szabad haszni, hogy vágtába "elguruljon".
Én terepen sok felvételt lovagoltam és inkább a lassabb vágtára gyúrtunk rá, mint a rotyóra.
Nem kell bele a feszítő ha alapban csikózablával lovagolod. Egyrészt felesleges, másrészt szétszedi a száját, ha amúgy érzékeny a csikózablára is.
Heti 2-3 alkalom pedig édeskevés, nem csoda, ha terepen kiereszti a gőzt. Dolgozz vele többet, és ne add olyan lovas alá, aki nem tudja megfogni. Esetleg terep előtt futószárazd le, vagy tegyél rá terepen martingált, vagy kikötőt. nem kell rögtön zablát cserélni...
Mennyi idős?Milyen szinten van belovagolva?
Egészen globális problémák is lehetnek.Ha feszeng menekül minden hatástól amit a lovas gyakorol rá.ezen se zabla se semmi nem segít.Újra kell kezdeni a képzését mintha csikó lenne.Futószáron lazítás, terepen csak HOSSZÚ száron!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!