Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szeliditsem meg?

Hogyan szeliditsem meg?

Figyelt kérdés
Január ota van egy ponim (ahogy tudjuk a ponik igenkisgonosz lovak).Nagyon szeretem szoval nemszeretném eladni,de én nemtudok rajta lovagolni mert kicsi nekem.Én 6éve lovagolok.Ha engedné lehet hogy még ráis ülnék SÖT! biztos.Dehát ha ráülök,akkor csak lépésbe megy (gondolom nehéz vagyok neki).Eléggé makacs egy poni..futoszárazáson ágaskodás az uj szokása,sokszor mindenkit megakar harapni,régebben rugott is.Mit kéne vele tenni hogy egy normális kezelhetö ló legyen? (hétvégén látom csak).
2011. aug. 15. 22:50
 1/8 anonim ***** válasza:
1%
Lődd le akkor már eléggé kezelhető lesz ;)
2011. aug. 15. 22:54
 2/8 x) ***** válasza:
80%

Az első válaszolóhoz hasonló alakokat kellene inkább agyonlőni :) (remélem nem baj ha lepontoztalak..)

Egyébként sok türelem kell hozzá, nem megy minden két perc alatt. Sokat kell vele edzeni és bőségesen megjutalmazni hogyha valamit jól csinál. Futószárazd sokat vagy csak simán hajtsd meg szabadon. Hagy ugrálja ki magát, utána ha kicsit kifáradt kezesebb lesz. Sokat kell a közelében lenni, néha csak úgy ülj ki a karámba hozzá, beszélgess vele. Próbálgass néha ráülni mikor csak úgy legelészik, bár az azért veszélyes lehet. Vagy elég ódivatú módszer, de tegyél súlyt a hátára..

2011. aug. 15. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Próbáld ki vele a csatlakozást ( MOnty Roberts módszere), nekem is volt 21 ilyen pónim, aki rúgott és ágaskodott, de ez bevált
2011. aug. 15. 23:01
 4/8 anonim ***** válasza:
mármint, 1, nem 21 ( előző voltam)
2011. aug. 15. 23:02
 5/8 anonim válasza:
Ha fiatal a póni nem is szabadna rajta lovagolni! Ha jól tudom 3 évesen lehet ráülni.
2011. aug. 16. 01:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is a csatlakozást ajánlanám, bár én nem vagyok nagy szakértője a dolognak, de én is most fogom kipróbálni egy pónin :) [link] itt mindent megtalálsz

Sok sikert! :)

2011. aug. 16. 09:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést már feltetted, nem is egyszer, csak mindig máshogy fogalmazod meg. És már régebben is rengeteg választ kaptál, miért nem okulsz azokból? Mert minden egyes ilyen kérdésedre ugyanazokat a válaszokat kapod, csak azt nem értem, hogy miért nem cselekszel már, és teszel eleget a tanácsoknak, miért kérdezgetsz újból és újból?
2011. aug. 16. 17:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Vagy ha én tévednék, és te nem az vagy, aki az előző kérdés(eke)t feltette, akkor miért nem olvasgatod azokat végig? Hiszen mielőtt elküldesz egy kérdést, kiad egy csomó a tiédhez hasonló címet. Azokat végigolvasva is sokat tanulhatnál...

2011. aug. 16. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!