Hidegvérűeket miért nem alkalmaznak gyereklónak?
A méret a lényeg. :-) Egy gyereknek nem véletlenül a póni a legjobb választás, ugyanis csak azon képes megfelelően ülni ahhoz, hogy a segítségeket adni tudja. Nem hogy helyes segítséget adni, de még helyesen ülni sem tud egy gyerek sokszor egy melegvérű lovon sem, nemhogy egy hidegvérűn. Hogy várjuk el tőle, hogy szorítson a combjával, ha spárgázik? És ez csak egy apróság, millió ilyen van még.
A pónikat egyébként nem kell leírni, a helyesen belovagolt póni szuper társa lehet egy gyereknek - láttam én már hatéves gyereket a kis póniján terepakadályok fölött!! nem is egyet - csak az a gond, hogy a pónikat kevesen tudják belovagolni helyesen. Mert hát valljuk be, mit is kezd egy 170-180cm-es felnőtt egy 120-as marmagasságú lovon? De nem lehetetlen, ráadásul érdemes is, hogy a póni jól legyen lovagolva.
Szeretem a hidegvérűeket, jó fejek, de maximum jól megtermett felnőttnek tudom elképzelni tereplovaglás céljából. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!