Ha a lovat szőrén lovagoljuk, (nyereg, esetleg kantár nélkül), hogy kell csinálni (bőv. Lent, videóval! )?
http://www.youtube.com/watch?v=qO2nV1EsqQ4
Nézzétek végig, először nem ül a lány lovon, majd ráül, és a végén még ugrat is! Nagyon érdekelne, hogy kell megtartani az egyensúlyt szőrén, és hogy lehet, hogy nem esik le a lovas.
Igazából nem nagyon lehet leírni... Meg kell találnod az egyensúlyod.:)
Édesapám azt szokta mondani, ha megtanulsz szőrén lovagolni, a nyereg már csak dísz lesz utána!:)) (egyébként lovasoktató volt sokáig)
Én is úgy kezdtem: Szőrén tanügetés.:P
Igazából nagyon kifizetődő, mert ha megtanulsz szőrén, akkor tényleg sokkal biztosabb leszel már nyeregben is.
Hát én is ugrottam már szőrén, de azért kantár volt a lovon, és tulajdon képen ugyan arra kell figyelned, mint nyereggel, csak 2-szer annyi erőfeszítéssel :)
de javaslom, hogy próbáld ki, mert nagyon jó érzés :D
De igen, ez parelli. Illetve természetes lókiképzés. Mielőtt (első) kijelented, hogy ez nem parelli, kicsit olvass utána a dolgoknak, vagy csak nyomd be a gugli fordítóba a szöveget =')
A videóban szereplő lány azt vallja, ez nem parelli. De nem úgy érti, hogy Ő nem ezt a módszert használja, hanem 'gyakorlatilag' nem parelli. Tehát MÁR nem parelli. Ő mentette meg a lovat a vágóról, és legjobb barátokká váltak. Ezt így elég nehéz elmagyarázni, a ló szerintem már nem csak csatlakozás után követi, hanem mindig vele akar maradni. :) Elfogadta mindenkori vezetőjének.
Én is foglalkozom a természetes lókiképzéssel, szintén szőrén, kötéllel lovagolom a lovam, az egyensúlyomat pedig sokszor jobban megtalálom, mint nyeregben. Felejthetetlen élmény, ahogy érzitek egymást a lóval, testetek lelketek egybe forr.
Nincs külön trükkje, hogy hogy ne ess le, az alapvető "ülésszabály" ugyanaz mint nyeregben, szőrén még is sokkal jobb, ha kipróbálod, megtudod (:
Ha csak úgy simán felülsz rá kötéllel, nincs köztetek semmi kapcsolat, és egyéb, elég nagy rá a sanszod, hogy elvisz amerre csak akar ^^
Én először kötőfékkel kezdtem lovagolni, és csak utána kötéllel, egyébként meg úgy tudod a lovat a legkönnyebben kötélhez szoktatni, ha amikor kötőfékkel lovagolsz rajta, ráteszel egy kötelet is, és az alapvető szár/csizma/testsúly segítségek mellé a kötelet is alkalmazod, így érzékennyé válik a szügye, és türelemmel, gyakorlással erre is ugyanúgy tud majd reagálni, mint egy tegyük fel kantáros lovaglásnál. :) Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!