Csak nekem nem tetszenek azok a lovardák, amelyek már túlzottan új koriak?!
Szóval van egy lovarda és ott szó szerint minden betonból van, pl.: megyek terepen és az erdő közepén beton... és ez már nem az, hogy modern lovarda, hanem már szinte olyan mint egy börtön,tele vasrácsokkal és betonfalakkal...
Nektek mi a véleményetek erről?
A betonutat én azért tartom jónak, mert télen könnyű takarítani, könnyebb bejutni.
A fával az a baj, hogy ha nincs megfelelően kezelve, akkor idővel elöregszik, és ha nekiront egy ló, máris törik minden. Én már láttam fa karámból kitörni lovat, de vasból még nem. Mondjuk nem túl esztétikus, de az út mellett biztonságosabb. Az hogy az erdőben beton van az gáz, én a zúzott követ sem szeretem, bár felénk szerencsére nincs ilyen probléma. Sok helyen azért betonos az udvar, mert sokkal komfortosabb, mint egy eső után sárban tapicskolni, pl én egy magánistállóban lovazok, ott nincs lebetonozva semmi csak a nyergelőhely, pár éve lett csinálva téglából egy lábmosó, de minden növényírtózás ellenére felverte a fű, elmálott, és most ugyanúgy sáros. Lehet, hogy egy falerakás sokkal szebben és régiesebben mutat, de a beton olcsó és könnyebben beszerezhető.
Ez van, nem mindegyik lovinak van erre pénze, sőt sok helyen a boxok is hagynak maguk után kívánni valót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!