Lovat ma Magyarországon muszáj süttetni?
Elvileg elég a chip is, de én mindkettővel bebiztosítanám, mert a sütést lehet hamisítani is, viszont csak chipre hagyatkozni nem a legokosabb dolog, mert nincs még annyi leolvasó az országban versenyeken, rendőröknek stb.
A sütés alapján egyből azonosítható a ló fajtája, kora, csikószáma, míg a chipnél ez körülményesebb.
Ha esetleg meglép a ló és el akarják bugázni a feketelábúak, akkor rá tudsz mutatni, hogy igen ez a te lovad, mert nálad vannak a papírjai és nem kell leolvasókra és egyebekre várni.
Köszönöm azoknak akik a kérdésre válaszoltak! A többieknek meg ajánlom hogy tanuljanak meg olvasni, ugyanis nem sütést, hanem süttetést írtam. Ha ők nem tudják hogy ez mit jelent, akkor ne írjanak, ennyi.
Én személy szerint örülök, hogy elég a chip is, mert sose hittem el, hogy az hogy tüzes vastat nyomnak a ló bőréhez nem fáj neki. De igaz, nem is voltam még jelen ilyesminél, (de nekem azt mondták, hogy általában simán tűrik, és csak a hangjától ijednek meg). Igaz, hogy utána kívülről is könnyű a ló azonosítása, de több előnyét nem látom.
Egyébként nekem is van egy lovam, ami nincs sütve, és akkor (két éve, amikor az első kérdést kiírtam) az állatorvos mondta, hogy szerinte már nem érdemes besüttetni, érdemesebb megvárni amíg a chippet is elfogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!