Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit szóltok ehhez a videóhoz? :S

Mit szóltok ehhez a videóhoz? :S

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=PMfcc0hzGMU&feature=share

Nem bírtam végignézni, és kb megfogadtam h nem akarok lóra ülni többet, de ezzel az baj, hogy van egy saját lovam :S

2011. aug. 4. 21:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tetszik ez a dolog, amit Nevzorov képvisel és csinál, de valami hihetetlenül unszimpatikus számomra, hogy nagyon őrzi a "titkait".

Tanítványa is csak az lehet, aki élből elutasít mindenféle lovassportot, és a lovaglást sem viszi túlzásba. A földről való munka fontosabb.

Viszont jó lenne tudni, hogyan lehet kantár nélkül összeszedni a lovat:)

2011. aug. 5. 08:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Na jó azért ez a videó enyhe túlzás!!

A pálca nem okoz ilyen mértékű fájdalmat se a csikó zabla.

Nagyon fel vannak erősítve szerintem.

de ha nem tetszik ott a Hackmore.

2011. aug. 5. 11:24
 13/20 anonim ***** válasza:

A kutyát is lehet a pórázánál fogva húzni és rángatni, meg a macskát is a farkánál fogva, mégsem ezt tesszük mi értelmes emberek (többségünk)...

A videót csak a feléig néztem, de a legtöbb lovas benne irdatlan erővel rángatta a zablát, amelyik meg nem, az meg feszítővel lovagolt...Ezért nem szeretem a feszítőket...maradok a csikózablánál ink...

Szerintem is nagyon el van túlozva a dolog, mert ha rendes, finom szársegítséggel lovagolsz, csikózablával, nem hiszem h fáj neki.

Bár az már másik kérdés h kalitkába kellene záratni az ilyen állatkínzó, lovagolni nem tudó embereket akik kengyelbe beletaposva rángatják a ló száját...://

2011. aug. 5. 11:33
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit el van túlozva, bár kb én is le vagyok hűlve, hogy basszus, ez komoly?:S Ha ügyesen és óvatosan adsz segítséget, akkor szierntme nem fáj neki, plusz azért hozzátenném, hogy szerintem ha tényleg annyira rossz lenne, akkor egyszerűen nem vennék be a zablát, és most mondhatja mindenki, hogy "de veréssel bármit el lehet érni, és sokan azzal is érik el..", de azért elég régóta lovagolnak lovakat zablával, és anno nem tudták volna hozzászoktatni őket, plusz egy csikó sem hagyná, pedig sokan erőszakmentesen szeretnek elérni mindent, és sikerül nekik. A doki kezében meg mikor kettétört kb a ló feje, mikor belerántott zablával, azért khm.. nézzük már meg, hogy hogy fogja a szárat.. Kötélhúzásnál fognám úgy...
2011. aug. 5. 12:36
 15/20 anonim ***** válasza:
Én tisztelem, szeretem Alexander Nevzorovot, mert amit Ő csinál, az tényleg nagyon dicséretre méltó, és szép, de néha már tényleg úgy mutatják be, mintha minden lovas így lovagolna. Minden zablával lehet szépen is bánni, nem csak ez a véglet létezik. Azzal sem magadnak, sem a lovadnak nem teszel jót, ha ezután nem is ülsz fel rá, ez merőben hülyeség lenne. Láttad ezt a videót, de örülj neki, hogy te nem ezek közé a lovasok közé tartozol, hiszt mondtad, hogyan használod a szárat. :) Egyébként ha meg ezek után valóban lelkiismeret furdalásod lenne amiatt, amiért zablát raksz a lovad szájába, próbáld ki kötőfékkel. Én is így kezdtem, egyszer csak gondoltam egyet, hogy ma nincs kedvem kantározni, és ez az aznapi lustaság olyan hamar meghozta a gyümölcsét, hogy onnantól csak kötőfékkel kezdtem lovagolni a lovamat, ma meg már egy kötéllel a nyakában, és nagyon nagyon elmélyült a kapcsolatunk. Szóval ez a videó, bár tényleg eléggé a végletet mutatja be, talán jó kezdő löket lehet neked is a természetes lókiképzés elkezdésére, mert tapasztaltam, hogy nagyon megköszöni magát a dolog, a lovammal egy év alatt nem alakult ki olyan mély kapcsolat szimpla angol lovaglással, mint utána ezzel a módszerrel másfél hónap alatt. :) Szóval hajrá, ez a videó még a javadra is válhat!
2011. aug. 5. 19:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: A végén az 'ezzel a módszerrel'-t a természetes lókiképzésre érettem. (=
2011. aug. 5. 19:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez durva túlzás. Ha nem tetszene a lónak a zabla, vagy a pálca, akkor tenne ellene. Semennyibe nemtart ledobnia a lovasát. A pálca meg fele akkorát üt, mint amilyen hangos/nagy erővel ütöd. Saját tapasztalat. Ha valami a lovaknak nem tetszik, fogja magát, ágaskodik-bakol, lent a lovas.. túloztak nem kicsit.
2011. aug. 6. 10:34
 18/20 anonim ***** válasza:
Tevedes ne essek a zabla tenyleg azert van hogy a lonak fajdalmat okozzon, de ez ellen konnyen tehet azzal hogy arra megy amerre a lovas vezeti, de ha tenyleg olyan irdatlanul fajna neki mint ahogy azt itt allitjak, gondolok itt a normal lovaglas esetere, be sem venne a lo a szajaba a zablat. Persze ha tulzasba viszik a dolgot akkor mint a videon is lathato volt elkezdenek lazadozni
2011. aug. 6. 18:12
 19/20 anonim ***** válasza:

nem feltétlenül kell kantár nélkül.

ott van a hackamore: )

2011. aug. 10. 16:43
 20/20 anonim ***** válasza:

Hohó, azért az nem olyan egyszerű ám. A Hackamore csak gyakorlott lovas kezébe való, aki tudja kezelni, nem lehet ám azt csak úgy, hogy "hát nem akarok zablával lovagolni, legyen ez". Ha nem ért hozzá valaki könnyen a lova állkapcsa kárára mehet.

Szóval azért csak mérsékelten vele, főleg, hogy funkciójában véve nem sokban különbözik a zablától, mert az állkapcsra való nyomásnak a lóra teljes mértékben zabla hatása van, a kérdező pedig úgy tudom ezt szeretné mellőzni.

2011. aug. 11. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!