Mit szóltok ehhez a videóhoz? :S
http://www.youtube.com/watch?v=PMfcc0hzGMU&feature=share
Nem bírtam végignézni, és kb megfogadtam h nem akarok lóra ülni többet, de ezzel az baj, hogy van egy saját lovam :S
Tetszik ez a dolog, amit Nevzorov képvisel és csinál, de valami hihetetlenül unszimpatikus számomra, hogy nagyon őrzi a "titkait".
Tanítványa is csak az lehet, aki élből elutasít mindenféle lovassportot, és a lovaglást sem viszi túlzásba. A földről való munka fontosabb.
Viszont jó lenne tudni, hogyan lehet kantár nélkül összeszedni a lovat:)
Na jó azért ez a videó enyhe túlzás!!
A pálca nem okoz ilyen mértékű fájdalmat se a csikó zabla.
Nagyon fel vannak erősítve szerintem.
de ha nem tetszik ott a Hackmore.
A kutyát is lehet a pórázánál fogva húzni és rángatni, meg a macskát is a farkánál fogva, mégsem ezt tesszük mi értelmes emberek (többségünk)...
A videót csak a feléig néztem, de a legtöbb lovas benne irdatlan erővel rángatta a zablát, amelyik meg nem, az meg feszítővel lovagolt...Ezért nem szeretem a feszítőket...maradok a csikózablánál ink...
Szerintem is nagyon el van túlozva a dolog, mert ha rendes, finom szársegítséggel lovagolsz, csikózablával, nem hiszem h fáj neki.
Bár az már másik kérdés h kalitkába kellene záratni az ilyen állatkínzó, lovagolni nem tudó embereket akik kengyelbe beletaposva rángatják a ló száját...://
nem feltétlenül kell kantár nélkül.
ott van a hackamore: )
Hohó, azért az nem olyan egyszerű ám. A Hackamore csak gyakorlott lovas kezébe való, aki tudja kezelni, nem lehet ám azt csak úgy, hogy "hát nem akarok zablával lovagolni, legyen ez". Ha nem ért hozzá valaki könnyen a lova állkapcsa kárára mehet.
Szóval azért csak mérsékelten vele, főleg, hogy funkciójában véve nem sokban különbözik a zablától, mert az állkapcsra való nyomásnak a lóra teljes mértékben zabla hatása van, a kérdező pedig úgy tudom ezt szeretné mellőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!