Unatkozik a lovam, mit tegyek? Le tudom róla szoktatni valahogy?
kesztyűvel szoktam lovagolni de úgy is vízhólyagos lesz -.-"
köszi az ötleteket, majd kipróbálom. mondjuk mivel ebben az időben ugrani szoktunk kicsit nehezebb, de majd próbálgatom (:
Nem szeretnék az edződnek ellentmondani (nekem is van némi közöm a militaryhoz :-) ) de tapasztalatom szerint a ló akkor rángatja lefelé a fejét, ha
1. fáj a háta, de nem az alátét hibájából, hanem a hátizmai, ez pedig abból fakad, hogy nem elengedett a ló, vagy a lovas ülése rossz és rosszul terheli a lovat
2. sok a lovas keze, nem elég rugalmas, netán a zabla durva
A hátfájásból eredő problémát megfelelő üléssel és sok gimnasztikával lehet orvosolni - lovaglás rudak fölött (cavaletti munka), átmenetek lovaglása, kiskörök, átváltás, átlóváltás, körben válts, kígyóvonal, fordulat eleje-hátulja körül, stb.
Kézhiba: hát azt majd az edződ segít orvosolni, a száradat meg cseréld le gumisra, ha nem az van, meg a zablán is változtatnék.
köszönöm a válaszodat, utolsó kérdező (:
eddig az összes lovas alatt, aki ült rajta csinálta így nem hinném hogy az ülés, kéz vagy ilyesmi rossz
edzéseken sokat csináljuk azokat a gyakorlatokat is
a szár az gumis, a zabla meg sima csikózabla, régen is az volt csak vékony, akkor egyből rájöttünk hogy nem jó neki (az az előző lovunké volt aki arab volt és csak az volt jó neki) aztán több zablát is kipróbáltunk de ez a legjobb neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!