Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek megéri és érdemes...

Szerintetek megéri és érdemes beszállni a bértartásba? SÜRGŐS MÉG MA HA LEHET EGY KÉT VÁLASZT!

Figyelt kérdés
Szóval az oktatóm szeretné ha beszállnék egy Kisbéri félvér bértartásába. Azért mert az előző félbértartója egy hülye csaj volt és kimerítette az állatkínzás fogalmát. Múltkor úgy belehúzott a ló szájába hogy hátradőlt a nyeregben és nem egyszer akarta megverni a lovat azért mert elengedte a szárakat munka közben aztán meg nem tudta visszahozni. :/ Ez egy hete volt a lónak azóta be van dagadva a szája. Na mindeggy nem ez a lényeg, az eredeti gazdája ritkán szinte sose jár le ezért kell neki egy állandó Jó lova, és ezt úgy a legegyszerűbb megoldani hogy beszállunk a bértartásba. Havi 17.500 FT/ hó, körmölés fele: 2.000, oltások fele,féregtelenítők fele. A ló egy nagyon jó ló: kiváló ugróló, és hobby ló. Rajta lehet a legjobban megtanulni lovagolni. Az egyetlen baj hogy a csaj aki fizette az előző bértartás felét, okozott neki hülye szokásokat. Pl: nem ha csak rá rakod a nyerget megharap. Szóval szerintetek megéri?
2011. júl. 28. 13:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Mert nagyon vágod a rontás és a szokás közti különbséget, egyezkedni a szüleidet küldöd, ezen típusú szakemberek ebbe az iskolába járnak. Én nem akarlak támadni, de te a suttogóba is belekötöttél pedig ő csak a figyelmedet akarta felhívni.
2011. júl. 28. 16:27
 22/30 A kérdező kommentje:
-.- Nyilván őket küldöm, mivel őnekik kell a szerződést intézniük és nem egy kiskorúnak okostóni. Másrészt nem akartam belekötni de azt hittem kötözködésből írja a suttogót, és azt gondoltam hogy már megint mit csináltam vagy mit írtam rosszul? És ezúton bocsánatot kérek az illetőtől! És igen mert én ismerem a lovat, és ez a ló nincs elrontva mint azt már sokan mondták, csak van neki ez a rossz szokása. És én igen "vágom" mi a kettő közt a különbség,a kötözködéshez meg találj jobb helyet.
2011. júl. 28. 19:43
 23/30 anonim ***** válasza:

Végül is feles bértartó, de amúgy meg bérlő leszel, mert papíron nem lesz a tied a ló, azt a gazdájával kéne elintézned, viszont kifizeted az ottlétének felét, ami a ló használatára jogosít.

Ez olyan, mintha a loviban váltanál egy bérletet, csak itt "saját" lovad lesz.

Bár a tulajt se értem, ha nem tud vele foglalkozni, akkor minek neki ló? Odaadja másoknak, mint kiderült hozzá nem értő full kezdőnek, aki ráadásul el is rontja a lovát (ha hagyjuk neki, hogy rossz szokásokat vegyen fel, az is elrontás, ahogy az "egy-gazdássá" tétel is).

Te csak jól jöhetsz ki ebből, ha írtok róla szerződést, melyben tisztáztok mindent. Ha azt nézed akkor potom összegért lesz egy ló, amit majdhogy nem csak te lovagolsz. Együtt tudtok fejlődni, a rossz szokásokat pedig idővel és türelemmel kineveled belőle.

2011. júl. 28. 19:44
 24/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :) Sok olyan ló van a lovastanyán akiket gazdag emberek megvesznek hogy azt mondhassák van egy lovuk és nem érdekli őket ki lovagolja vagy mikor, csak legyen hova fizetni a pénzt!
2011. júl. 28. 19:46
 25/30 anonim ***** válasza:
a gyerekemnek harapós lovat én nem engedném. lásd a póni és a gazdája
2011. júl. 29. 12:43
 26/30 A kérdező kommentje:
Na mineggy végül is nem mentünk bele, ebbe. Mert nem tudom mennyi időm lesz jövőre a suli mellett lovagolni. De amúgy rajta fogok majd megtanulni ugrani meg rajta lovagolok majd, csak nem lesz az enyém! :S
2011. júl. 29. 12:46
 27/30 anonim ***** válasza:
jól döntöttél
2011. júl. 29. 12:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Egyetértek a szüleiddel, hogy nem mentek bele, mert ha azt a pénzt egy évig félreteszed tudsz venni egy olyan lovat amelyik szelíd, nincsenek rossz szokásai, több mindenre használható és teljesen a tiéd! A harapásról még egy tapasztalt gazda is nehezen tudja leszoktatni a lovat. Jó tanulást, lovaglást. okoska.
2011. júl. 29. 13:11
 29/30 anonim ***** válasza:

Oké, megveheti a saját lovat, persze, de utána a jelen feles ár dupláját ráköltheti havonta.

Így meg nem lenne kötelezettsége, és horror kiadása.

2011. júl. 29. 15:06
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) De legalább az augusztusba belement anya, így tudok egy hónapot vele lovagolni. :D
2011. júl. 29. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!