de köszönöm a válaszod és én is vonakodtam tőle hogy felrakja :S de nem tudtam bele mást rakni majd átszerkesztem másra :) köszzi :D
2011. júl. 25. 20:48
22/34 anonim válasza:
Hát nem tudom, jó nyilván az első de minek kell olyan magasan tartani a kezed első?? Ráadásul vágtában emiatt állandóan húzod a száját. A másodikat én vágtázni se engedném. Semmi szár nincs a kezébe, a szár azért van hogy tarts valami kontaktust a lóval máskülönben elrohan veled, nem véletlen hogy kikötő szárral megy, nem engedném vágtázni és vissza venném futószárra vagy 5 percenként ordítanék hogy tarts már szárat, mert lötyög. Nagyon veszélyes így lovagolni második, amúgy mind a etten lazán tartjátok a szárat a kezetekben, az első nagyon húzza a szárat és fent van a keze, az első meg totál kezdő , veszélyesen lovagol. :S
2011. júl. 29. 17:39
23/34 anonim válasza:
Sziasztok!
Hogy is kezdjem, első húzod a ló száját és nagyon fent van a kezed ahelyett hogy a ló marjánál lenne. A munkavágtád kengyel nélkül rossz volt nézni azt hittem le fogsz esni, és elég rosszul vetted fel a lovat. Második, hol a szár, tudod te hogy a szárat tartani kell feszesen? Mert különben a ló elmegy alattad és életveszélyessé válik a lovaglásod? Másrészt ahogy láttam a ló ott fordult hol ő gondolta, nem volt hajlítás sem lassítás, csak úgy ahol ő gondolta. egyenesbe meg a belső csizmával jobban oda kéne nyomni, vagy ha nem is hajtod csizmával akkor pedig hajtsd meg egyenesbe csak a belsővel úgy hogy amikor a legközelebb vagy a nyereghez akkor a belső csizmádat érintsd oda a ló oldalához így tempósabb lesz a vágta, közbe természetesen tartsd a szárat feszesen, amikor pedig kanyarhoz érsz akkor külsőszár húz-enged persze nem rántsd hanem csak finoman.Ja és ott forduljatok ahol te akarod. És nincs pihi munka közbe mert oda a ló lelkesedése. Basszus én úgy oda mennék és meghajtanám a lovadat. :D Egyébként szépen lovagolsz csak tartsd a szárat és csizmával hajtsd. Remélem ismered a csizma segítségeket. És remélem az első is. Egyébként összehasonlíthatatlan mert először azt mondanám hogy az első aztán meg hogy a második, mert mind ketten másba vagytok jók és másba rontotok.
2011. júl. 29. 17:56
24/34 anonim válasza:
Első mond hogy rosszul láttam és nincs rajtad sarkantyú mert ha igen akkor azt felejtsd el mert nem vagy még azon a szinten!
2011. júl. 29. 17:58
25/34 anonim válasza:
Egyébként a Pista lovasa sincs sarkantyúhoz érve.
2011. júl. 29. 18:01
26/34 anonim válasza:
amugy meg a második ló akkor se rohanna el ha egy láncfűrésszel hadonásznál a feje fellett mivel se pálcára csizmára nem megy csoda h beugrott vágtába amugy meg senki nem ül arra a lóra szabadon mert bakol mindig és ha szórósabb a szár automatikuson megáll , amugy tudom segiteni akartok nekik de hát nem tudjátok milyenek a lovak a másik lovat ( haflingi ) meg 1 éve nem lovagolták most lett újra lovagolva és 3 napja nem volt kint , a csaj a nagy lovon pedig igazán szépen lovagolt a ló ugy lecsapta vágtában ( miután fél órát küzdött vele beugrott ) és méhozzá meg is rugta a pihis kép meg az után készült akk már jöttek be .... nem is tudom minek kellett felrakni :/
2011. júl. 29. 18:22
27/34 anonim válasza:
Dehogynem menne, látszik rajta, csak nincs megfelelően lovagolva, nem állna le ha össze hangolna a szár és a csizma segítségeket,. Én is lovagoltam már ilyen lovon amúgy meg az meg a lovarda hibája ha nincsenek a lovak eléggé megmozgatva márpedig egy év kihagyás nagy hiba.
2011. júl. 29. 18:44
28/34 anonim válasza:
Ha pedig nem menne minek van rajta kikötő szár? Azért lassul be akkor, nincs olyan hogy nem hajlandó pálcára meg csizmára haladni, ha meg igen akkor ott valami le van rontva vagy a lovaglásba vagy pedig a ló kiképzésében/ betanításában.
2011. júl. 29. 18:46
29/34 anonim válasza:
én nem tudhatom , de ismerem a lányt aki lovagol a nagy lovon és régen bántották még mikor a másik helyen voltigy hát senkiben sem bizik fél mindig de amugy meg nemképes menni , a haflingi meg nem a lovardáé lehet hogy menne de ha téged ledob a ló és utána még meg is rug nem hinném h azonnal vissza pattanál rá :/ de majd következőnek kiderül mi lesz mert most a lány elmegy nyaralni és nem tud kijönni igy
2011. júl. 29. 18:53
30/34 anonim válasza:
De az akkor se megoldás hogy nem fogok szárat, a ló akár fel is bukhat ha nincs támaszkodtatva és kész a baj. Le kell venni a kikötő szárat és jól oda nyomni csizmával, vagy pálcával egyet oda csavarni a farára, kicsit meghúzogatni a belső szárakat, rövidíteni vágta előtt nem elengedni mert akkor persze hogy alig ugrik be. Azért olyan kelletlen mert nincs szár tartva neki ez a legfőbb hiba. Olyan lányt akik pedig nem tudja kiülni a bakolását nem kell ráültetni. Akkor komoly lovasnak kell lovagolnia! Vagy pedig szedje össze azokat a szárakat hogy haladjon az a ló, mert így semmi értelme hogy elengedett szárakkal bármit is akarunk a lótól. És nem kell húzni hogy meg is álljon csak tartani kell mert elhiszem hogy megáll a ló ha annyira húzza a száját mint az első lovas.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!