Lovasok, nektek vannak ellenérzéseitek a kutyásokkal?
Egyszer feltettem egy kérdést, hogy a kutyás sportokat miért nem ismerik el értékes dologként, és a lovakat (mint állatokat akikkel a sportolást elismerik) hoztam fel példának. Lószerető emberek durván nekem estek, hogy mit képzelek, a kutyázás az semmi és a lovaglás a csúcs, az életveszély, a testmozgás stb. Mikor semmi rosszat nem mondtam a lovakról. Olvastam más kérdéseket is ahol a lovasok lángoló utálattal beszélnek a kutyásokról.
Az még valamennyire megértem, ha a "nem kutyások" összevesznek a kutyásokkal, vagy a gyerekesek. Mert ott van ütköző felület. A lovasok mégis milyer területen ütközhetnek a kutyásokkal?
Én csodálom a lovakat, de annyira nem foglalkoztatnak, mégsem utálom őket csak ezért.
A kutyázás ugyanolyan jó, mint a lovaglás, csak míg egy lovas egy kutyát megtanít mindenre max 1 hónap alatt, a saját lovát évekig képzi és még ül is rajta - mozog.
Szóval egy átlagember számára, aki csak kutyázik, biztosan baromi nehéz a kutyázás, de nekünk lovasoknak a kutyázás alapvetően nem megerőltető.
Biztosan azért gondolod azt, hogy a kutyázás nehezebb, mert még nem idomítottál lovat. Persze laikusoknak nehéz a kutyázás. Mi lovasok ezért nem haragszunk rád, elvégre te csak a kutyázást ismered.
Tessék, most aztán hisztizhetsz, mert én is bunkózom, csak az baj, hogy ezek számunkra tények.
Régi kérdés, de jó hogy rákerestem...
"de nekünk lovasoknak a kutyázás alapvetően nem megerőltető."
Aham, ezért van az, hogy a környékünkön az összes lovardában kb. eldobható árucikk a kutya. Le sem szarják őket, ápolatlanok, szöknek, az emberek félnek tőlük. A múltkor az egyik helyen még hat volt belőlük, nagy testű, agresszívan viselkedő kutyák, minap már csak kettő. Többször volt már szó erről a helyi facebook csoportban, nyilván akik lovasiskolába járatják a gyereküket összetartanak, de ott is vállalhatatlan a lovasok megnyilvánulása. Arrogáns, lekezelő. Amikor persze a saját jogaikról van szó a csoportban, sipítoznak. Ahhoz van eszük, hogy plázacicaként illegessék magukat a fotókon meg hogy húú ilyen minőségi lovastábor.
Közben a saját kutyáikra, kerítésre szarnak.
A kutyáik meg terrorizálják az embereket. Ennyit erről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!