Az ISKOLALOVAK helyzetéről? Túldolgoztatás?
sziasztok
A nagyüzemi helyeken a lovak min 3 órát dolgoznak, de szezonban van hogy 6-7 órát, ha jól bírják(egy ideig)
Mint tudjuk 45 percig tudnak koncentrálni , tehát ennyitől befásulnak.
Ahol ennyit mennek ott persze egy óra 2000ft körül van,ami nagyon vonzó ár.
A lovasokat nem zavarja hogy agyonhajszolt lovakkal mennek?-ilyenkor hol az állatszeretet?
Szerintetek nem tudnak vagy nem akarnak többet fizetni egy jobb helyen?
majd írjátok hogy nincs jobb hely, hát pont ezért nincs mert nem lehet ezekkel a helyekkel versenyezni!
attól függ.
jártam már olyan lovardában, ahol nem egy ló napi 5-7 órát ment, és egy óra nem 2000,- volt, hanem 3000-5000 között mozgott. ezek a lovak soványabbak voltak a kelleténél, olykor feltört háttal vagy enyhe sántasággal.
de néhányszor jártam egy lovardában (sajnos ritkán jutok el oda), ahol szintén vannak olyan lovak, akik 6-7 órákat mennek naponta. a különbség: ezek a lovak egyáltalán nem soványak, ezek a munkájukért olyan ellátást kapnak ami példaértékű. legszebb benne a kondijuk: 7 óra meló (nem egyhuzamban), és egy csepp izzadság nincs a lovon. :)
én biztosan nem dolgoztatnám ennyit a lovaimat ha lovardám lenne, de tapasztalatból mondom, hogy minden ellátás és odafigyelés, a lovak egyéni teherbírásának kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!