Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha rohan terepen a magas...

Ha rohan terepen a magas telivérhányadú kancám, hogy tudom lassítani?

Figyelt kérdés

Nincs olyan sok hely vágtázni, és mikor vágtázunk hamar bepörög és nagyon nehéz lelassítani. Mozgatni szoktam a zablát, húz-enged módszert alkalmazok, beszélek neki, de nemigazán hat. Múltkor szőrén mentem, és az elején nagyon szép lassan ment aztán bepörgött és már ki sem tudtam ülni csak pattogtam rajta, úgyhogy megállítottam és nem vágtáztunk tovább.

Amúgy magyar sportló 4 éves kanca.

Ha számít valamit akkor D zablája van.

Nagyon szeret menni, és bár rám szokott figyelni mikor pl. szólok neki, de nemnagyon lassít, csak az érdekli hogy ELŐRE ELŐRE ELŐRE. Amúgy mindig egyenes vonalon vágtázok, nemakarom hogy kanyarban elcsússzunk vagy ilyesmi. Egyszer mentem vele kanyargós helyen, úgyemlékszem hogy lassabban ment,irányíthatóbb volt. Lehet hogy a hosszú egyenes út "vonzza" a rohanást? Mit tanácsoltok?

2011. júl. 18. 21:05
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

tegnap 21.46-os vagyok

ha válaszolnál a kérdéseimre talán tudnék segíteni

egyébként nem normális ha erőből tartod, majdnem olyan mintha elvinne..nemsokára el is fog

2011. júl. 21. 14:01
 22/34 A kérdező kommentje:

Nem én lovagoltam be, mondtam :) Bár nemsokat tudott mikor jött és fűtől fától félt, ugrált, rohangált, kezelhetetlen volt, mostmár olyan mint a tank, ároknak-bokornak nekimegy ha kérem.

Nemtudom máshogy tartani, húzom-engedem, csizmával belehajtom a szárba,mélyen benne ülök a nyeregben, néha kicsit megmozgatom a zablát hogy rá ne harapjon. Így lassan megy, csak nekem kellemetlen.

Néha megszoktam ereszteni (10ből 1 alkalom)de azért mert én úgy akarom és így könnyen lelassíthatom ha kirohant magából pár km-t, de amúgy nem szoktunk terepre járni sűrűn mert egyedül unalmas, ha mással megyünk meg inkább sétálgatunk ;)

2011. júl. 21. 17:21
 23/34 anonim ***** válasza:
SZerintem itt mindenki segiteni akar, nem bántani ,ha nem olyan választ kapsz ami neked nem tetcik azért nemkell haragudni ,nem bántásként irja senki a választ hogy kritizálnak ,aztmeg próbáld elviselni.
2011. júl. 21. 19:51
 24/34 A kérdező kommentje:
a kritizálást csak akkor fogadom el ha alapja is van a dolgoknak.. pl. : látnak lovaglás közben ;)
2011. júl. 21. 20:47
 25/34 anonim ***** válasza:

küldj videot síkmunkáról

komolyan ha gondolod megpróbálok az alapján segíteni

2011. júl. 22. 11:29
 26/34 A kérdező kommentje:
Most nincsen, még a nyergem sincs meg de ha lesz akkor küldök csak írj privit add meg a mailed, vagy valami! :)
2011. júl. 22. 12:11
 27/34 anonim ***** válasza:
Egyébként minél jobban a száját neki annál kellemetlenebb lesz, és egy idő után tiszta idegbeteg lesz. A díjlovasok nagy része pl azért hazsnál feszítőt h ne kelljen a ló száját agyba főbe tépkedn, mert sokkal nagyobb nyugodtságot okoz a lónak. DE feszítő meg nem való mindenkinek.
2011. júl. 22. 13:30
 28/34 A kérdező kommentje:
nemakarok zablát váltani.
2011. júl. 22. 15:37
 29/34 anonim ***** válasza:

Van itt egy kis probléma. most, ahogy leírtad, h kb erőből kell tartanod, itt a bibi. nem a szájával kell felvenni a lovat. Lehet h megfeledkeztél róla, h DERÉKkal kell felvenni a lovakat. ha jól meghúzod a derekad, és a lovad is megfelelően van képezve, akkor feltétlen reagálnia kell a deréksegítségre. Persze terepen nem figyelnek annyira ránk, de ha bele tudsz ülni, akkor könnyű dolgod van a felvétellel. Ne válts zablát, semmit nem oldasz meg.

Én maradok a sok felvételes, inkább kanyargós terepek javaslásánál, sztem beválik. Kitartás ;)

2011. júl. 22. 21:18
 30/34 anonim ***** válasza:
Ezek szerint a lovassal van a gond ,hogy húzgálja a zablát ,úgy próbálja felvenni?
2011. júl. 22. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!