Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha rohan terepen a magas...

Ha rohan terepen a magas telivérhányadú kancám, hogy tudom lassítani?

Figyelt kérdés

Nincs olyan sok hely vágtázni, és mikor vágtázunk hamar bepörög és nagyon nehéz lelassítani. Mozgatni szoktam a zablát, húz-enged módszert alkalmazok, beszélek neki, de nemigazán hat. Múltkor szőrén mentem, és az elején nagyon szép lassan ment aztán bepörgött és már ki sem tudtam ülni csak pattogtam rajta, úgyhogy megállítottam és nem vágtáztunk tovább.

Amúgy magyar sportló 4 éves kanca.

Ha számít valamit akkor D zablája van.

Nagyon szeret menni, és bár rám szokott figyelni mikor pl. szólok neki, de nemnagyon lassít, csak az érdekli hogy ELŐRE ELŐRE ELŐRE. Amúgy mindig egyenes vonalon vágtázok, nemakarom hogy kanyarban elcsússzunk vagy ilyesmi. Egyszer mentem vele kanyargós helyen, úgyemlékszem hogy lassabban ment,irányíthatóbb volt. Lehet hogy a hosszú egyenes út "vonzza" a rohanást? Mit tanácsoltok?

2011. júl. 18. 21:05
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém ugyanilyen volt, csak ő még pluszba repülőstarttal indult el vágtába. Az a megoldás, hogy bizony a hosszú egyenes út vonzza a lovat, imádják a teret ami hívja őket. Eleinte mindig úgy terepezz vele, hogy sokat ügetsz, keveset vágtázol, de ha vágtázol is, összeszedetten, lassan menjen. ha elkezd rohanni, rögtön vedd fel. A sok felvétel után rájön, hogy nem érdemes rohangászni, mert bármelyik pillanatban előfordulhat, hogy meg kell állni. Eleinte maradj meg a kanyargós utaknál, majd térj át a nyílt terepre.

Szerintem nem érdemes hagynod, hogy rohanjon. Én ugyanígy taktikáztam és a jól megszokott másfél órás terepek helyett mehettem 3 órásra, mert megszokta, hogy kedvére vágtázgathat. Sőt, a végére már követelte, hogy mehessen. Persze nem bántam, mert jól elszórakoztam vele, de a leckéztetésről lemondhattam. Abszolúte nem érdekelte, hogy utána még röviden galoppozgatnia kell, neki csak a rohanás számított XD.

2011. júl. 19. 08:22
 12/34 anonim ***** válasza:
Bent legyen az edzés 70% és kint csak sétálj vele. Valamint kint körök lovaglásával hosszútávon lassítható a ló. Feszítőzablát felejtsd el, az nem a ló visszafogására való. Befelé már ne vágtázz vele. Félfelvételekkel lassítsd.
2011. júl. 19. 11:19
 13/34 anonim ***** válasza:

A lovak nagy része imádja a terepet, pont ezért. Engedd neki, hogy kieressze a gőzt. Valaki írta, hogy kérj tőle kicsit több vágtát, mint amennyit ő szeretne.

A másik megoldás, hogy alakzatokban lovagolsz, de akkor ennyi erővel maradhatsz bent a karámban is.

2011. júl. 19. 15:40
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Az én lovam pont ilyen. Én sima csikózablát használok hozzá. Mondjuk az én lovam már 10 éves. De még mindig megvan benne a versenyszellem. Szeret rohanni. Én egyszerűen szólítgatom, nyugtatgatom, csitítom, és erősen fogom a fejét. Nem engedem neki, hogy felgyorsuljon, és akkor meg bírom tartani. Ha nagyon húzna, akkor meg amit már előttem mondtak, megpróbálom körre fogni, ha az lehetséges. Mondjuk én már össze vagyok szokva annyira ezzel a lóval, hogy szóra megáll. Nekem nincs sok bajom MOSTMÁR vele, de kijártam vele én is az utam.
2011. júl. 19. 19:33
 15/34 anonim ***** válasza:
4 éves lovat nem lovagolunk szőrén!!!!! 6 éves korában fejlődik ki anynira, hogy tanügetni kezdj el rajta. Amugy bocs az offért, de ezt sokan nem tudjék a kérrdésedrepedig nemtudoma vlaszt.
2011. júl. 20. 13:43
 16/34 anonim ***** válasza:
Két évesek mehetnek versenyre ,négy evest nemlehet szőrén lovagolni ,még ilyet nem hallottam.Kérdésre válaszolva,cseréldle egy kevésbé menős lóra ,mert kérdésedből itélve téged odavisz ahová akar.
2011. júl. 20. 16:24
 17/34 A kérdező kommentje:

"Odavisz ahová akar" a fenét :)

Mindig is jól sikerült visszafognom , nem vitt el, de húzott mint a fene. Múltkor már volt egy hete hogy nem ment terepen, és szőrén nehezen is bírtam megfogni. Nem cserélem le, ne te mondd meg ;) Többieknek köszi.

2011. júl. 20. 20:05
 18/34 anonim ***** válasza:

-4 éves lóra nem kell szőrén felülni

-A gondolatot is el kell vetni, hogy a feszítőt használd

-Körözésnek csak idomított lóval lenne értelme.

Rosszul sejtem hogy te lovagoltad be?

és esetenként full vágtában engeded menni?

Egyébként itt bárki válaszolhat, inkább fogadj edzőt, mert egy életre elcseszed a csikód.

Ha van időd légyszi írd le hogy mit takar az hogy pályán jól megy, minél részletesebben.

2011. júl. 20. 21:46
 19/34 anonim ***** válasza:
Ha olyan jó lovasvagy, mért ide jössz tanácsért ,meghogy kemény lovasvagy ,mit bizonyitottatok egymásnak ,hogy nembirsz vele, ez nagy bizonyitás.Amúgy nemkell megköszönni a választ ,mindenkinek válaszolok ,hogy éppen nemkedvére adom a választ a kérdezőnek ,istenem én nem jópofizni akarom ,én azt irom amit jónaklátok.
2011. júl. 21. 09:39
 20/34 A kérdező kommentje:

Eddig alig kaptam választ a kérdésemre.Komolyan mit kell pofátlankodni? Nem az volt a kérdés h : sztetek milyen a lovas tudásom? /sztetek ráülhetek szőrén egy 4 éves lóra? / sztetek eladjam a lovam?

Nem visz el, basszus. NEM! -.-""" Csak húzza a kezemet és KELLEMETLEN vele úgy vágtázni hogy minden idegszálammal a lassu vágtában tartásra koncentrálok, mert ha engedek rögtön gyorsít! Kitépi a karom, sajog a lábam, de lassú vágtában tudom tartani... -.- Arra gondoltam valaki hátha tud kellemesebb megoldást, de -mint szinte minden kérdésnél- megint kötözködni kell.

Úgyis azt csinálok amit akarok, minek beleszólni..

Azoknak akik normálisan válaszoltak, köszi.

2011. júl. 21. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!