Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Át mertek bújni a ló hasa alatt?

Át mertek bújni a ló hasa alatt?

Figyelt kérdés
Persze olyan ló, akit már ismertek.
2011. júl. 16. 14:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Egyébként mit írt a harmadik válaszoló??
2011. júl. 16. 21:36
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Át, persze, hogy át, de azért kiválogatom, hogy mikor és melyik hasa alatt bujkálok. A sajátom alatt természetesen igen, mert születése óta ismerem és nagyon figyel rám. Van, hogy bemegyek a hasa alá, mert lusta vagyok körbejárkálni, míg kenem a patáit, vagy mikor átnézem őt kullancsok ellen. Volt egy eset, amikor alatta voltam, és csípte a légy és a hátsó lábával a hasa alá rúgva hajtotta el, akkor egyszer véletlen lehorzsolta a kezemet, de ő általában mindent úgy csinál, hogy sose eshessen bajom. Nem is szokott rámlépni, vagy meglökni, vagy ilyesmi. Idegen lovak alatt akkor bujkálok át, ha már sokat dolgoztam velük, és tudom, hogy megbízhatóak, hogy figyelnek az emberre.

Viszont ha pl sok a bogár, és légy, amiket hajtanak, vagy ha olyan ló áll mellettük, ami idegesebb, vagy nem túl megbízható, akkor nem bújok át alattuk, mert hajlamosak megfeledkezni róla, hogy az ember ott van.

Mint tudjuk a nyaka alatt, a hasa alatt, közv. az orra előtt és a fara mögött amúgy is holt tér van szval ott nem látnak minket, és ált. ebből adódnak a gondok. Én mindig megvizsgálom a körülményeket, mielőtt átbújok a hasuk alatt, de ez nem jelenti azt, hogy nem bízom meg bennük feltétel nélkül. Csak tudni kell tolerálni az ösztöneiket és a viselkedésformáikat.

2011. júl. 16. 21:38
 23/24 A kérdező kommentje:
Nem nagyon emlékszem mit írt a harmadik, de a lényege az volt, hogy rúgjon fejbe és maradjál ott vagy valami ilyesmi.
2011. júl. 16. 22:03
 24/24 anonim ***** válasza:
simán :)
2011. júl. 18. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!