Mit tegyek a ponimmal? (hosszú a szöveg alatta)
Figyelt kérdés
Van egy (állitolag 4éves) herélt ponim.még karácsonyra kaptam.rengeteget szelidült tényleg nagyon sokat.16éves vagyok.ha ráülök a lábam lelog rola (deugy h a cipö orra épp) sztem nehéz vagyok neki shetlandi poni - izlandi poni keveréke sztem de nagyon gyönyörü.mikor ráülök nemakar menni egyhelybe lestoppol hiába rugom az oldalát vagy pálca.nemüthetem végig és nemis akarom:S tesom 5éves alatta meg de ugy h papám vezetöszárral megy elötte:S jah és hozzátenném h 6éve lovagolok.mit tegyke h tudjak rajta lovagolni ? (kantár,szörén)2011. júl. 14. 14:43
11/18 anonim válasza:
Az a póni nincs nincs belovagolva, így ne csodálkozz, ha nem érti mit akarsz tőle. Kezdj el vele foglalkozni az alapoktól, a lovaglást meg hanyagold vele. Csak annyit ülj fel rá, ami feltétlen szükséges. Hagyd meg a kistesódnak.Neked egy nagy lóra lenne szükséged.
12/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a segitségeket.
2011. júl. 14. 15:31
13/18 Diamond's master válasza:
Bizony, egy ilyen pici póninak, te már nehéz vagy! Foglakozni persze foglalkozhatsz vele, úgyhogy a tesód lovagolja. Ha alatta sem megy vezetőszár nélkül, akkor szerintem mielőtt elkezditek a folyamatos lovaglását, dolgozz vele futószáron, hogy érzékenyebb legyen a segítségekre!
14/18 anonim válasza:
Hány kiló vagy? Jót a 16 úgy sok, ahogy van, de gondoltam megkérdem, mert a shetlandi, és az izlandi is erős.
15/18 anonim válasza:
hahóóó 4 éves!! Nyilán nincs belovagolva, az a hétvégi meg semmi neki. amugy ha lelog a lábad nehéz vagyok neki valszeg, és a csontajit és a hátát is rontod ezzel, nem hiszem h eröltetni kéne. tanitsd emg oylan szinten h tesód rá tudjon ülni esetleg futószáron és élvezd a látványt. Ne tedd tönkre szerencsétlen.t:D
16/18 anonim válasza:
második vagyok ... az, hogy hat éve lovagolsz semmit sem jelent, ha nem jó helyen ... az, hogy ráülsz, és rúgod, meg pálcázod az nem lovaglás -.- ... én is 8éve lovagolok, de csak 2éve járok olyan helyre, ahol mára már úgy megtanultam, hogy tudásnak mondható ...
17/18 anonim válasza:
valószinű nincs belovagolva te okos és nem tudja mit kell csinálni. Honnan tudná ha nem tanitották meg neki és nem foglalkoztak vele? Nem hiszem hogy be fogod tudni lovagolni..
18/18 anonim válasza:
Nem kell oltogatni a kérdezőt, szerintem már ő is rájött. Lehet, hogy 6 éve lovagol, de lovakkal nem tud bánni, mert ezt sok helyen nem tanítják, csak alád adják a kész lovat azt csá.
Szóval 16 évesen neked már kicsi ez a póni. Ráadásul 4 éves csikó, vagyis még gyerek. Nem tudja mit kérsz tőle, mert még sose tanulta. Futószárazni futószárazhatod, taníthatsz neki egy csomó trükköt is, de lovagolni ne lovagolj rajta, hagyd meg a kistesódnak.A fiatal póninak is megárt a terhelés, mert még fejlődésben van.
Szóval foglalkozz vele sokat földről, tanítgass neki dolgokat és olvas utána szakkönyvekben a lótartásnak lóval való bánásmódnak, miből áll a belovaglás idomítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!