Jó kifogás, neveletlen kutyára a "nincs rá időm" szöveg?
Sok ember ezzel mentegetőzik amikor a kutyája összeugrál, meg szétszed mindent, oda pisil, ugat egész nap, mindent támadna.
Ha megkérdezem, hogy miért nem szoktatod le, miért nem viszed suliba, miért nem foglalkozol vele, miért nem neveled.
Akkor egyből rávágják, hogy "nincs rá időm, dolgozom, fáradt vagyok, gyereket nevelek" stb
Ez gyenge kifogás?
hát nézd...:)
minden relatív...
egyrészt nyilván nem jó kifogás, mert minek vállal be egy kutyát, ha nincs ideje vele rendesen foglalkozni?...
másrészt ki tudja, hogy került hozzá kutya, lehet, hogy csak jót akart...
az élet sajnos nem fekete és fehér, nem olyan kiszámítható, mint szeretnénk.
Sokszor pedig mi magunk vagyunk felelőtlenek.
Én ezért szorgalmazom, hogy MINDENKI, aki kutyát fogad be (legyen az keverék, menhelyi, fajtatiszta) kötelezve legyen egy 1-2 napos alapozó tanfolyamra, ahol felkészítik a kutya érkezésére, a legfőbb tudnivalókra...
Így is lesz sok majom, de talán kevesebb...
Az én személyes kedvencem:
"Ilyen a természete."
De ezt nem olyan kutyás mondja, aki befogadott, vagy menhelyről szerzett kutyát.
Neeem, ezeket olyanok mondják akik 40-50 ért vettek kölyköt, aztán nem foglalkoztak vele, mert azt hitték, majd magától is nevelődik a kutya.
9.17: itt most nem az átmeneti időszakokról van szó, hanem azokról akik permanensen nem csinálnak semmit és mindig ez a válasz.
A legjobb hír, h az adózással ellentétben, a kutyatartás NEM KÖTELEZŐ!!! Ezt kéne mindenkinek szem előtt tartania, mielőtt bármilyen kutyát bevállalna.
Hát igen, gyenge kifogás. Én is tarthatnék kutyát, a körülmények megvannak hozzá (kert, pénz stb.), szeretnék is, mert gyerekként nem lehetett, most felnőttem, megteremtettem a feltételeket, de lassan születik a második babám, nem lesz időm foglalkozni egy kutyával. Így nem veszek kutyát, majd ha már nagyobb lesz a gyerek. Ez van.
Másik kedvencem, amikor úgy adják elő, hogy hát ez ilyen fajta, nem lehet nevelni. Simán szemberöhögöm az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!