Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kaphatok egy pónit? (Kérdésed...

Kaphatok egy pónit? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú.)

Figyelt kérdés

A szüleim azt mondták, mikor elköltözünk kertes házba, kaphatok lovat/pónit. Már ültem lovon, értenék hozzá.

Egy bácsi nagyon olcsón eladna pónilovat, kiscsikót.Nekem kéne foglalkoznom vele megszelídíteni. Korábban már felhoztam a témát a szüleimnek, azt mondták, nem lehet, mert az osztályomból senkinek sincs. Pedig van elég hel y, felhozzam nekik a témát újból? Különben az anya a szigorúbb.

2011. júl. 13. 19:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
nem akarlak elkeseríteni, de ettól függetlenül, hogy mekkora a kert, még nem biztos, hogy lehet benne lovat tartani, mert sokszor tiltja a város állattartási rendelete. azonkívül rögtön két állattal számolj, mert ha egyedül vannak, eléggé be tudnak csavarodni..
2011. júl. 14. 09:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Neharagudj, de ezek gyerekes álmok. El kezdtem sorolni, miket kéne minimum tudnod, de egyszerűen ne tudok mindent leíni, így kitörölltem. A sorok között olvasta, a nagyon sokszor ültem lovon nem jelent SEMMIT, amíg nem tudsz biztosan kapaszkodás nélkül vágtatni, és pár dentis akadályt ugratni. Ezen kívül a ló fejével kell gondolkodni, meg ismerni az igényeit... Egyszerűen úgy látom, hogy 9-11 éves lehetsz, és a szövegedből nem érzem azt, hogy jó gazdája lennél a kislónak / pónilónak / nagylónak / miniatűr lónak. :( Még várjál pár évet, olvasd ki a lehető legtöbb lovas könyvet, és addíg ne legyen lovad, mert ez kínzásba mehet át.
2011. júl. 14. 10:09
 13/14 anonim válasza:

A kommentelőnek, aki a 14 évesekről nyilatkozott üzenném, hogy vannak olyanok, akik 4 éves koruk óta lovagolnak (nekik így 10 éves tapasztalatuk van) és vannak, akik 30-40 éves korukban (vagy még később) kezdik el. Nekem 15 évesen 7 éves tapasztalatom van lovaglással kapcsolatban.

Szerintem elég hülye indok a szüleidtő, h azért nem lehet lovad, mert az osztályodban nincs másnak. Ez milyen hozzáállás már? Ez kb. olyan, mintha én azt mondanám, nem eszek többé salátát, mert a szomszéd sem eszik. Hülyeség.

2011. júl. 16. 22:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szerezz edzőt is hozzá, mert olyan tudással, h ültem már lovon, és szóhasználattal h megszelídíteni, úgy el fog vadulni, hogy csak na.

De ha beszélsz valaki felnőttel, akinek megfelelő tudása és tapasztalata van, akkor hajrá, vágj neki bármikor, amikor a szülőknek jó kedve van :)

2011. júl. 17. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!