A csatlakozásnak mi a lényege?
Lenne pár kérdésem, amin már régóta gondolkoztam, de még nem volt alkalmam senkitől sem megkérdezni.
- Miért kell hirtelen megfordítani a lovat?
- Miért nyalogatja a szája szélét és miért "rág"? (Én úgy gondolom, hogy idegességből, mert pl az emberek ha idegesek, ők is ezt csinálják)
-Miért lógatja le a fejét?
és végül:
- Miért követi ezután a ló?
Ezt akárki meg tudja csinálni, aki tud már futószárazni?
És még valami: Mi értelme? (ez a kérdés jó indulatú, csak nem megy át a hangsúly :))
A szájnyalogatás és rágás, valamint a fej lelógatása a megadó állapot.
Ménesben a rangsorban alacsonyabban lévők így tudatják a "főnökkel", hogy oké tudom hol a helyem, és tudom te ki vagy.
A csatlakozás nagyon szép és jó dolog.:)
A lónak a tudtára kell adni h vagy űzik vagy együt működik az emberrel.
Tulajdon képen addig hajtják körbe körbe (néha megfordulással) míg a MEGADÓ jeleket meg nem adja lovasának aki a körben áll és hajtja el magától. Ezzel jelzi az embernek h lehajtja a fejét, magától lelassít ha nem hajtják, rág (ez nem az idegesség jele, a csikók is ezt csinálják a felnőtt lovaknak ha kikerülnek a ménesbe mutatva h alsóbb rendű, megadja magát!), rá fordítja a fülét a lovasra (ez aszt jelenti h a kör felé lévő fülét a lovasra fordítja ami annyit tesz h az emberre figyel, koncentrál). Ha meg kaptuk a jeleket akkor BEHÍVJUK a körbe magunk mellé, úgy h ellentétes irányba fordulunk és lehajtjuk a fejünket, és a csatlakozás az a pillanat mikor önszántából jön hozzánk oda, tehát csatlakozik a társaságunkhoz...:)))
Remélem segítettem és a rég lovagolókat is sikerült felvilágosítanom...:)))
Utolsó:D
Nem az számít ki mennyi ideje lovagol. :D
Köszönöm a válaszod, ment a zöld kéz! :)
Nincs mit!:)
Köszönöm a kezet.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!